Novinar "Vijesti": Stojanović zaboravio šta je sve napisao

"Ako se profesor ne sjeća šta je pisao, mi ćemo mu to sa zadovoljstvom prezentovati"
138 pregleda 2 komentar(a)
univerzitet, Foto: Boris Pejović
univerzitet, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.02.2016. 16:28h

Kandidat za dekana Elektrotehničkog fakulteta Radovan Stojanović trebalo bi da zna da čita tekstove, jer tvrdnjom da je tekst “Dobio mandate od 'spornog' Vijeća” spinovan, samo nanosi štetu sebi i svom integritetu, koji bi, valjda, kao univerzitetski profesor, trebalo da ima.

Tačno je da ga niko iz “Vijesti” nije zvao, a za to nije bilo ni svrhe ni potrebe. Tekst je baziran na dokumentima, sa pečatima i potpisima, odnosno dopisima Stojanovića Vijeću fakulteta, Senatu i Upravnom odboru Univerziteta Crne Gore, kao i njihovim odgovorima.

Mi smo samo vrlo precizno citirali dokumenta, a Stojanović , umjesto što kritikuje novinare, neka se zamisli šta su o tome mislili senatori UCG koji su sva ta dokumenta razmatrali na sjednici 4. februara.

Nama su izbori za dekana, (kojih je proteklih dana bilo i na ostalim fakultetima) u suštini, bili sporedna stvar. Da je Stojanović pažljivo pročitao tekst, vidio bi da je težište bilo na paradoksalnoj činjenici da nijedna od institucija koje upravljaju Univerzitetom Crne Gore nije nadležna da tumači i primjenjuje sopstveni Statut.

“Vijestima” je dokumentaciju dostavio izvor iz Senata UCG, a ako se profesor ne sjeća šta je potpisao i kakve je sve neregularnosti iznio, može doći u redakciju i mi ćemo mu je sa zadovoljstvom prezentovati.

Iz njih se može vidjeti da se ne radi samo o “zapažanjima i porukama”, kako to sada Stojanović pokušava da ublaži, već o konkretnim tvrdnjama da je bilo neregularnosti prilikom glasanja, sa pominjanjem konkretnih imena članova Vijeća i njihovom konfliktu interesa.

Bonus video: