Bošković: Regionalno rangiranje fakulteta za kvalitetnije obrazovanje

Verbić je izrazio zadovoljstvo zbog odlične regionalne saradnje, naročito u oblasti visokog obrazovanja čiji je jedan od prioriteta uspostavljanje regionalnog kvalifikacionog okvira kao metodologije kojom se može unaprijediti kvalitet obrazovanja
72 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Bošković, Srđan Verbić, Foto: Ministarstvo prosvjete
Predrag Bošković, Srđan Verbić, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 26.02.2016. 13:01h

Regionalno rangiranje fakulteta unaprijediće kvalitet obrazovanja i biti smjernica poslodavcima prilikom zapošljavanja kadrova, ocijenio je ministar prosvjete Predrag Bošković u razgovoru sa srpskim kolegom Srđanom Verbićem.

Iz Ministarstva prosvjete saopšteno je da je Bošković u Beogradu sa Verbićem razgovarao o iskustvima primjene bolonjskog sistema i usklađivanju ponude i tražnje na tržištu rada.

"Bošković je upoznao Verbića sa planovima za definisanje razvoja Univerziteta Crne Gore, naglasio značaj usklađivanja sistema studiranja u zemljama regiona i dodao da će regionalno rangiranje fakulteta unaprijediti kvalitet obrazovanja i biti smjernica poslodavcima prilikom zapošljavanja kadrova", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Verbić izrazio zadovoljstvo zbog odlične regionalne saradnje, naročito u oblasti visokog obrazovanja čiji je jedan od prioriteta uspostavljanje regionalnog kvalifikacionog okvira kao metodologije kojom se može unaprijediti kvalitet obrazovanja.

Bošković i Vernić su se saglasili o važnosti primjene dualnog obrazovanja i prednostima koje ono donosi kada je riječ o stručnom obrazovanju.

Bošković boravi u Beogradu kako bi prisustvovao Konferenciji i sajmu o upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija u obrazovanju koju je otvorio Verbić.

"Konferencija je okupila preko dvadeset ministara Centralne i Istočne Evrope koji će razmijeniti primjere dobre prakse i planove za naredni period u oblasti obrazovanja", navodi se u saopštenju.

Bonus video: