Trka na krpljama i skijama kroz bjelasičke vrleti

Organizatori imaju ambiciju da Bjelasički maraton podignu do nivoa masovnog i regionalno prepoznatljivog sportskog događaja
1 komentar(a)
skijanje, Foto: Visokogorci
skijanje, Foto: Visokogorci
Ažurirano: 25.02.2016. 19:19h

Zimska avanturistička trka “2nd GRAWE Winter Adventure Race - Bjelasički maraton 2016” održaće se u subotu.

I ove zime organizuje je Planinarski klub (PK) “Visokogorci Crne Gore”, uz podršku prijatelja i partnera. Učesnici će imati priliku da se oprobaju u kategorijama krplje, turno i nordijske skije.

“Predviđene su dvije trke, takmičarska i rekreativna (porodična). Manifestacija je na predlog organizatora i Komisije za planinarstvo alpinizam i ekspedicije uvrštena u godišnji kalendar akcija Planinarskog saveza Crne Gore“, kazao je predsjednik PK “Visokogorci Crne Gore“ dr Dragan Bulatović.

Organizatori očekuju više od 50 takmičara iz zemlje i inostranstva. Takmičarska trka se odvija na stazi dužine 19 kilometara, a učesnici moraju biti fizički spremni i posjedovati iskustvo i vještinu snalaženja po nepoznatom terenu u zimskim uslovima. Porodična trka je, kaže Bulatović, sjajna prilika za porodice i sve one koji nemaju iskustva, a žele da dožive planinu u zimskim uslovima. Dužina staze je oko 8 kilometara, jednostavna je navigacija, a staza slijedi šumski put. Bulatović kaže da je cilj manifestacije promocija i popularizacija zimskih ekstremnih sportova, kao i obogaćivanje zimske turističke ponude na jednoj od najljepših crnogorskih planina - Bjelasici.

Organizatori imaju ambiciju da Bjelasički maraton podignu do nivoa masovnog i regionalno prepoznatljivog sportskog događaja. Za ovogodišnju trku obezbijeđen je i nagradni fond, pehari i robne nagrade za pobjednike u svim disciplinama, medalje za prva tri mjesta i diplome za sve učesnike.

Nagradu će dobiti i porodica sa najviše učesnika.

Bonus video: