"Plan kriznog komuniciranja može odgovoriti zahtjevima komplikovanih kriznih situacija"

“Trodnevna vježba rađena je po planiranom scenariju, sa zadatkom da na praktičnom primjeru stavi na probu Plan kriznog komuniciranja crnogorskog Ministarstva odbrane, kao i operabilnost tog značajnog dokumenta”, kaže se u saopštenju resornog Ministarstva
0 komentar(a)
Ministarstvo odbrane, Foto: Vijesti online
Ministarstvo odbrane, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 25.02.2016. 19:12h

Plan kriznog komuniciranja Ministarstva odbrane Crne Gore predstavlja kvalitetan dokument, koji može odgovoriti svim zahtjevima delikatnih i komplikovanih kriznih situacija, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Služba za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane održala je trodnevnu vježbu primjene Plana kriznog komuniciranja.

“Trodnevna vježba rađena je po planiranom scenariju, sa zadatkom da na praktičnom primjeru stavi na probu Plan kriznog komuniciranja crnogorskog Ministarstva odbrane, kao i operabilnost tog značajnog dokumenta”, kaže se u saopštenju resornog Ministarstva.

Navodi se da je cilj vježbe bio povećanje operativnih sposobnosti Službe za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane, kao i njenih kapaciteta da na adekvatan način reaguje u stvarnoj kriznoj situaciji.

Vježbom su, precizira se, bili predviđeni svi ključni elementi za krizno reagovanje i komuniciranje na internom i na eksternom planu, od praćenja društvenih mreža, upravljanja neprovjerenim i provjerenim informacijama, uspostavljanja kontakata sa ključnim figurama u zadatoj situaciji, do izrade saopštenja za štampu i ostalih aktivnosti zacrtanih Planom kriznog komuniciranja.

Iz Združenog centra za operacije Ministarstva odbrane Velike Britanije u Podgorici su boravili Ričard Kol, Dejvid Grenfild, Li Metjus i Ričard Haldenbi, kao i vojni ataše Velike Britanije u Crnoj Gori, Fic Ficdžibon i njegova asistentkinja, Milica Naumović.

“Britanski eksperti su sa najvišim ocjenama okvalifikovali rad kompletne Službe za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Vježba je održana uz saradnju i podršku Združenog centra za operacije Ministarstva odbrane Velike Britanije, kao i kancelarije vojnog atašea i ambasade Velike Britanije u Podgorici.

Bonus video: