Radnici ŽICG vagaju hoće li pare u više rata

Iz ŽICG, na čijem je čelu Milan Čolaković, nezvanično je saopšteno da još obračunavaju dugovanja i da ne znaju koliko tačno duguju radnicima
138 pregleda 0 komentar(a)
Milan Čolaković, ŽICG, Foto: ŽICG
Milan Čolaković, ŽICG, Foto: ŽICG
Ažurirano: 23.02.2016. 19:56h

Predstavnik sindikata Željezničke infrastrukture Crne Gore (ŽICG) Zoran Pejović kazao je da još nijesu prihvatili ponudu preduzeća da im dugovanja isplate u ratama.

Radnicima se duguje više od dva miliona eura, po osnovu neisplaćenih troškova prevoza, a izvori “Vijesti” spekulišu da bi zaposleni mogli da odbiju predlog da se isplati u više rata.

Pejović je “Vijestima” kazao da bi preduzeće danas trebalo da objavi listu sa iznosom dugovanja za svakog radnika.

“Kada to učine, vjerujem da će nam dostaviti konkretnu ponudu, prema kojoj ćemo moći da se opredijelimo”, pojasnio je Pejović.

Iz ŽICG, na čijem je čelu Milan Čolaković, nezvanično je saopšteno da još obračunavaju dugovanja i da ne znaju koliko tačno duguju radnicima.

ŽICG je formirao komisiju čiji je zadatak da uvidom u evidencije radnog vremena utvrdi koliko se tačno duguje zaposlenima za prevoz.

Zbog ogromnog duga i sudske presude u korist radnika, uprava ŽICG ranije je organizovala sastanak sa radnicima kako bi pokušali da se dogovore o načinu isplate.

Tada su naveli da je prethodno rukovodstvo “jednostranom odlukom”, i ne poštujući Kolektivni ugovor, ukinulo troškove prevoza, što je dovelo do sudskih sporova.

“Sadašnji poslodavac je u cilju rješavanja ovog problema održao niz sastanaka sa sindikatima ŽICG i zaposlenima, kako bi se mirnim putem i bez pokretanja sudskih postupaka, riješio nastali problem i radnici obeštetili”, odgovoreno je tada “Vijestima” iz ŽICG.

Bonus video: