Oplemeniti odnose dvije zemlje kulturnim dešavanjima

Bošković je zahvalio na gostoprimstvu i izrazio zadovoljstvo zbog unapređenja saradnje dvije zemlje, naročito u oblasti visokog obrazovanja i istakao značaj koji ova saradnja ima za Crnu Goru
0 komentar(a)
Predrag Bošković UAE, Foto: Mps.gov.me
Predrag Bošković UAE, Foto: Mps.gov.me
Ažurirano: 23.02.2016. 17:24h

Crna Gora i Ujedinjeni Arapaski Emirati treba da unaprijede saradnju na polju kulture i tradicionalno dobre odnose oplemene većim brojem kulturnih dešavanja, ocijenio je ministar kulture i unapređenja znanja te zemlje, šeik Nahijan Bin Mubarak Al Nahijan.

Crnogorski ministar prosvjete Predrag Bošković sastao se danas sa šeikom Nahijanom Bin Mubarakom Al Nahijanom, sa kojim je razgovarao o unapređenju odnosa na svim nivoima, a posebno na polju obrazovanja, kulture i sporta.

Šeik Nahijan Bin Mubarak Al Nahijan podsjetio je na dobru saradnju Crne Gore i UAE u oblasti ekonomije, ali je naglasio važnost saradnje i u drugim oblastima, a naročito u razmjeni kulturnog bogatstva dviju zemalja.

"On je izrazio nadu da će dvije zemlje imati još uspješniju saradnju na polju kulture i da će tradicionalno dobri odnosi biti oplemenjeni većim brojem kulturnih dešavanja“, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Bošković je zahvalio na gostoprimstvu i izrazio zadovoljstvo zbog unapređenja saradnje dvije zemlje, naročito u oblasti visokog obrazovanja i istakao značaj koji ova saradnja ima za Crnu Goru.

"Potpisani Memorandum o saradnji i razumijevanju otvoriće vrata mladim ljudima, kao ambasadorima svojih zemalja, da kroz mobilnost predstave jedni drugima kulturu, tradiciju i običaje svoje zemlje“, saopšteno je iz Ministarstva.

Delegacija Crne Gore posjetila je školu GEMS Wellington Academy – DSO u Dubajiu.

Osnivač škole Sani Verki upoznao je predstavnike crnogorske delagacije sa organizacijom rada te ustanove, ističući da je riječ o jednoj od najmodernijih obrazovnih ustanova koju pohađaju djeca uzrasta tri do 18 godina.

"U ovoj školi sticanje znanja je zasnovano na korišćenju najmodernijih tehnologija i online učenja, dok je roditeljima učenika omogućen dnevni pristup informacijama o napretku njihove djece“, naveo je Verki.

Bošković je zahvalio domaćinima na spremnosti da svoja iskustva prenesu institucijama obrazovnog sistema u Crnoj Gori i pozvao Verkija na uspostavljanje saradnje po principu privatno-javnog partnerstva.

Sagovornici su razgovarali i o Konferenciji o obrazovanju koja će narednog mjeseca biti održana u Dubaiju.

Bonus video: