O ostavci ni riječi, pominje pare i Meljine

Šegrt je u nedjelju kazao da će zatražiti od Vlade da smijeni Hrapovića, ako on sam ne podnese ostavku
5 komentar(a)
Kenan Hrapović, Foto: Boris Pejović
Kenan Hrapović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.02.2016. 07:48h

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Kenan Hrapović nije odgovorio da li će podnijeti ostavku na zahtjev ministra zdravlja Budimira Šegrta.

Šegrt je u nedjelju kazao da će zatražiti od Vlade da smijeni Hrapovića, ako on sam ne podnese ostavku.

Reagujući na ministrove optužbe, Hrapović je ponovio da je Fond, dok je Šegrt bio direktor bolnice Meljine, spriječio isplatu neopravdano fakturisanih usluga u iznosu od 190.000 eura. On je demantovao da Ministarstvo finansija nije dalo saglasnost na odluku Fonda za zaključivanje ugovora sa privatnim apotekama.

“Vlada je donijela zaključak kojim je obavezala Fond da sa privatnim apotekama ugovori izdavanje ljekova na recept, a Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo finansija su dali saglasnost na Godišnji plan potreba za ljekovima, i saglasnost za obezbjeđivanje sredstava, u okviru kojih se nalaze i ljekovi koji su se izdavali na recept u privatnim apotekama“, piše u reagovanju Hrapovića.

On je ocijenio da čudi ocjena Šegrta da glavni inspektor za budžet nije svoj posao uradio kako treba, kada je, kako tvrdi, postupao po njegovom nalogu. “Hoćemo da vjerujemo da to nezadovoljstvo nalazom... nije odraz činjenice da je inspektor u svom nalazu jasno konstatovao da 'Fond za zdravstveno osiguranje odobrena budžetska sredstva koristi namjenski i zakonito, a da neizmirene obaveze koje se javljaju iz godine u godinu pokazuju da budžet Fonda nije dovoljan da podmiri sve potrebe zdravstvenog sistema Crne Gore'. Očekivali smo da će ministar zdravlja, nakon ovakvog nalaza, umjesto nezadovoljstva, javno iskazati zadovoljstvo zbog činjenice što je nedvosmisleno potvrđeno da Fond namjenski i zakonito troši sredstva“. Hrapović je demantovao da su troškovi liječenja u inostranstvu u 2014. iznosili 15 miliona eura, pojasnivši da su iznosili 9,3 miliona eura. Hrapović je demantovao i da prije njegovog stupanja na dužnost nije postojala nijedna stručna ili ekonomska analiza o opravdanosti koštanja

Bonus video: