Podgorica nije rupa i ima zanimljivosti

Hilari i Džastin u objavljenom tekstu, kao jednu od zanimljivih stvari koje se mogu raditi u Podgorici, predlažu uživanje u čarima balkanske kuhinje u restoranu “Pod volat”, odlazak na piće u kafić “Berlin” ili druge lokale u Njegoševoj ulic
723 pregleda 32 komentar(a)
Uncontinted life, Foto: Uncontainedlife.com
Uncontinted life, Foto: Uncontainedlife.com
Ažurirano: 20.02.2016. 11:50h

Pokušavajući da utvrde da li je Podgorica samo “rupa” i da li je zaista u rangu sa Danteovim devetim krugom „Pakla”, urednici bloga “Uncontinted life” Hilari i Džastin iz Kalifornije, su bili prijatno iznenađeni.

Istražujući glavni grad “prelijepe Crne Gore”, kako su nedavno objavili na blogu, zaključili su da Podgorica ne samo da nije “rupa”, već da turistima može ponuditi zanimljive sadržaje.

U tekstu pod nazivom "Pa, u čemu je stvar s Podgoricom?", izdvojili su po tri interesantna mjesta koja treba vidjeti, tri zanimljive stvari koje možete raditi u Podgorici i stvari koje možete ili “češće ne možete” očekivati u glavnom gradu.

Blogeri, koji su do sada, osim SAD-a, obišli impozantan broj zemalja, među kojima su Australija, Meksiko, Tajland, Indonezija, Kina, Filipini, zemlje centralne i zapadne Evrope, Balkana, kao i Italiju i Ujedinjeno Kraljevstvo, kažu da se Podgorica u skorije vrijeme ipak neće naći na top deset listi, ali da se nikad ne zna šta budućnost nosi za ovo područje, koje se još uvijek razvija.

Kao interesantna mjesta koja treba vidjeti blogeri navode Stari grad - Skaline, most na Ribnici, Sahat kulu i Novi grad, koji se odnosi na Trg Republike, Ulicu slobode i Njegoševu ulicu. Potkrepljujući priču zanimljivim fotografijama i istorijskim podacima, blogeri su na listu interesantnih mjesta stavili i hram Hristovog vaskrsenja.

Hilari i Džastin u objavljenom tekstu, kao jednu od zanimljivih stvari koje se mogu raditi u Podgorici, predlažu uživanje u čarima balkanske kuhinje u restoranu “Pod volat”, odlazak na piće u kafić “Berlin” ili druge lokale u Njegoševoj ulici. Blogeri su turistima preporučili da posjete i Moskovski most i spomenik Vladimiru Visockom.

Navode da je taksi u gradu veoma jeftin, što se, kako objašnjavaju, ne odnosi na “zvaničan taksi” na aerodromu, “ jer će vam naplatiti 15 eura”.

Hilari i Džastin su stekli utisak da je u Podgorici, generalno, sve u službi zadovoljenja lokalnih potreba. To, kako objašnjavaju, znači niske cijene i nekoliko zamki za turiste, “ali i da nije sve svijetlo i sjajno i upakovano da zadovolji senzibilitete turista”.

Međutim, blogeri smatraju da bi putnici trebalo da vide kako izgleda pravi život širom svijeta.

Bonus video: