Crna Gora zemlja partner Međunarodnog sajma turizma

"Izuzetno mi je drago da se državljani Srbije u Crnoj Gori osjećaju kao kod kuće. To je važna poruka za naše buduće aktivnosti i biće nam zadovoljstvo da i ove godine budemo vaši domaćini i da u poznatom i prijateljskom okruženju na novi način doživite ljepotu Crne Gore", naveo je Gvozdenović
0 komentar(a)
Sajam turizma ITB 2013, Berlin, Foto: Gov.me
Sajam turizma ITB 2013, Berlin, Foto: Gov.me
Ažurirano: 17.02.2016. 13:20h

Crna Gora će naredne godine biti zemlja partner Međunarodnog sajma turizma (IFT).

Iz Ministarsva održivog razvoja i turizma saopšteno je da je nastupanje Crne Gore kao zemlje partnera najavljeno tokom događaja pod nazivom Veče Crne Gore u Beogradu, organizovanog u susret IFT-u, koji počinje sjutra.

"Prijemu su prisustvovali brojni gosti, među kojima predstavnici Vlade Srbije, umjetničkog i kulturnog miljea, turoperateri, mediji i brojni partneri crnogorske Vlade", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, podsjetio je na značaj saradnje dvije države i prijateljske odnose.

"Izuzetno mi je drago da se državljani Srbije u Crnoj Gori osjećaju kao kod kuće. To je važna poruka za naše buduće aktivnosti i biće nam zadovoljstvo da i ove godine budemo vaši domaćini i da u poznatom i prijateljskom okruženju na novi način doživite ljepotu Crne Gore", naveo je Gvozdenović.

Pomoćnik ministra turizma u Vladi Srbije i predsjednik organizacionog odbora beogradskog sajma turizma, Renata Pindžo, kazala je da će Crna Gora biti zemlja partner narednog IFT-a u Beogradu, što je, kako je navela, potvrda da dvije zemlje imaju zajedničke ciljeve i interese.

"Ovaj sajam je izrastao u jednu od vodećih turističkih manifestacija u ovom dijelu Evrope, koji iz godine u godinu bilježi rekorde kako po broju posjetilaca, tako i po broju izlagača i zemalja iz kojih oni dolaze", kazala je Pindžo.

Crnogorski hotelijeri će, na IFT-u koji počinje sjutra, ponuditi aranžmane za ovu sezonu, dok će predstavnici lokalnih turističkih organizacija predstaviti planirana kulturna i zabavna dešavanja, uz zanimljiv zabavni program i vrijedne nagradne igre za posjetioce štanda.

Iz Ministarstva su najavili da će se Gvozdenović u petak sastati sa potpredsjednikom Vlade i ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasimom Ljajićem, a panirano je i održavanje Turističkog foruma privrednih komora dvije zemlje.

IFT, najveća turistička manifestacija u jugoistočnoj Evropi, okupiće više od hiljadu izlagača iz rekordnog broja zemalja.

Zemlja partner ovogodišnjeg IFT-a je Slovenija.

Bonus video: