Ljetnji semestar na Pomorskom fakultetu u Baru: Uslovi za sticanje 98 obuka i ovlašćenja

Fakultet je stekao pravo za održavanje obuka i obnavljanja ovlašćenja za članove posade pomorskih brodova
81 pregleda 0 komentar(a)
Stimulator, Fakultet za pomorstvo, Foto: Privatna arhiva
Stimulator, Fakultet za pomorstvo, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 15.02.2016. 16:17h

Na Pomorskom fakultetu u Baru počinje ljetnji semestar za 250 studenata osnovnih akademskih studija.

To je jedina privatna ustanova u Crnoj Gori koja nudi akademsko, specijalističko obrazovanje u okvirima pomorstva i pratećih aktivnosti - nautike, brodomašinstva i lučkog menadžmenta.

“Na Fakultetu je uvedena - learning Moodle platforma, koja studentima omogućava pristup nastavnim materijalima u elektronskoj formi, kao i mogućnost praćenja svih akademskih aktivnosti na Fakultetu koji obrazuje kadar za potrebe domaćeg i inostranog tržišta rada, vodeći računa da studenti po stečenim znanjima, vještinama i kompetencijama u okviru studijskih programa ni u čemu ne zaostaju za kolegama iz svijeta. Studenti koji steknu diplomu Pomorskog fakulteta Bar moći će da nađu zaposlenje i nastave poslovnu karijeru u oblasti nautičke industrije, pomorske djelatnosti - putničkog i teretnog saobraćaja, lučke djelatnosti, pomorske sigurnosti, bezbjednosti i oblaske straže, upravljanje marinama”, saopštili su sa Fakulteta.

Prema istim navodima, fakultet je rješenjem Ministarstva saobraćaja i pomorstva Crne Gore od 23. decembra 2014. stekao pravo za održavanje obuka i obnavljanja ovlašćenja za članove posade pomorskih brodova čime su „ stvoreni uslovi da se na jednom mjestu objedini obrazovanje i obuka za potrebe pomorske industrije“.

“Licencom Ministarstva za saobraćaj i pomorstvo stvoreni su uslovi za sticanje 98 različitih obuka i ovlašćenja, što pruža mogućnost da pomorci u okviru Pomorskog fakulteta Bar, koristeći našu opremu - nautički, mašinski i GDMSS simulator, mogu obaviti pripremne obuke i kompletirati sva dokumenta za potrebna polaganja u lučkim kapetanijama Bar i Kotor koja su propisana Pravilnikom o zvanjima i ovlašćenjima u pomorstvu”, saopštili su iz PR službe.

Bonus video: