Štednjom na korišćenju ličnih automobila, sakupili novac i poklonili ambulantno vozilo Novljanima

Janković je kazao da je donacija pomognuta aktivnostima počasnog građanina Herceg Novog, Perl Jarle Eriksena
57 pregleda 0 komentar(a)
sanitetsko vozilo Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
sanitetsko vozilo Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 15.02.2016. 14:37h

Zaposleni u preduzeću "Innherred Renovasion" u Levangeru u Norveškoj poklonili su ambulantno vozilo gradu pobratimu Herceg Novom.

V.d. predsjednik Opštine Herceg-Novi, Dragan Janković, uručio je danas rukovodstvu Doma zdravlja Herceg-Novi ključeve specijalnog ambulantnog vozila. za potrebe te zdravstvene ustanove.

Janković je kazao da je donacija pomognuta aktivnostima počasnog građanina Herceg Novog, Perl Jarle Eriksena i podsjetio da je preduzeće Čistoća svojevremeno dobila četiri specijalna vozila, a značajno su pomogli i u dijelu opremanja reciklažnog centra u Meljinama.

Janković je naglasio da su zaposleni u firmi "Innherred Renovasion" odrekli upotrebe svojih vozila na određeni period. Time su sredstva koja bi inače utrošili na gorivo, odvajali u posebnu kasu, a ujedno su organizovali razne igre i takmičenja kako bi se fond uvećao i od tih sredstava nabavilo vozilo za poklon Herceg Novom.

"Ovim sanitetskim vozilom, Služba za sanitetski prevoz Doma zdravlja Herceg Novi će poboljšati sigurnost i udobnost prevoza naših pacijenata do zdravstvenih ustanova. Posebnu zahvalnost dugujemo direktoru preduzeća Čistoća, Borivoju Boniću, koji je bio promoter i posrednik u ovoj vrijednoj donaciji", kazao je direktor Doma zdravlja Vladimir Vodovar.

On je istakao da Dom zdravlja ima četiri sanitetska vozila, kojima, kako je kazao, mogu zadovoljiti sve potrebe pacijenata.

Saradnja Herceg Novog i Levangera traje od početka 70-ih godina prošlog vijeka, a rezultirala je saradnjom u oblasti obrazovnih ustanova komunalne djelatnosti. U Institut "Dr Simo Milošević" u Igalu skoro godinama dolaze pacijenti iz iz Levangera.

Bonus video: