Sanacija pristaništa u mjestu Muo kod Kotora: Čišćenje morskog dna, podvodni iskop materijala...

"Nakon pristaništa Muo, pristupiće se sanaciji mjesnog pristaništa u Ljutoj, u opštini Kotor"
313 pregleda 0 komentar(a)
Radovi na pristaništu Muo, Foto: Morsko dobro
Radovi na pristaništu Muo, Foto: Morsko dobro

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom počelo je sa radovima na sanaciji pristaništa Muo u opštini Kotor.

"Radovi će obuhvatiti čišćenje morskog dna u akvatorijumu pristaništa, podvodni iskop materijala ispod kote -2,0 m radi izrade fundamenta objekta, izradu AB zidova i temelja podvodnim kontraktorom, sve prema propisanim tehničkim uslovima. S obzirom na obim neophodnih radova koje je potrebno izvršiti, završetak sanacije očekujemo krajem marta mjeseca", saopšpteno je danas iz Morskog dobra.

Za ovaj posao to JP je opredijelio sredstva u iznosu od 31.273,72 eura.

"Nakon pristaništa Muo, pristupiće se sanaciji mjesnog pristaništa u Ljutoj, u opštini Kotor, poslije čega ulazimo u poslednju fazu realizacije projektata sanacija objekata obalne infrastrukture za tekuću godinu kada će biti izvršena sanacija pristaništa i mandraća u Baošićima ( kod lanterne ) i pristaništa i mandraća u Kumboru. Završetak radova na sanaciji tih objekata planiran je do početka ljetnje turističke sezone odnosno do 1. maja 2019.", kazala je portparolka Morskog Dobra Ivana Lazović.

Radove izvodi firma "Đokić Group" d.o.o. a do sada je izvršena sanacija četiri objekta obalne infrastrukture i to: pristaništa "Zaječarsko mulo" u Baošićima, pristaništa u uvali Žanjic sve u opštini Herceg Novi, pristaništa – ponte u Stolivu u opštini Kotor, kao i pristaništa mulo Bazdanj u opštini Tivat.

Bonus video: