Mališić: Uživam ugled jednog od najpoštenijih u Beranama

Zahvaljujem “Vijestima” na obavještenju da sam predmet provjere kod specijalnog tužioca, navodi Mališić
173 pregleda 4 komentar(a)
Berane, Foto: Arhiva Vijesti
Berane, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 15.02.2016. 09:39h

Povodom teksta “Država vratila parcelu koju je prisvojio Vuka”, objavljenog juče u “Vijestima”, reagovao je nekadašnji načelnik katarsta u Beranama Darko Mališić.

Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti:

“Netačna je tvrdnja da sam sa mjesta načelnika smijenjen zbog lošeg rada. Zbog promjene Sistematizacije 2009. kojom nije propisana moja struka dipl. inž. saobraćaja sam postavljen na mjesto v.d. načelnika. Nakon toga sam raspoređen 2013. na mjesto savjetnika direktora u Podgorici,koje iz privatnih razloga nijesam prihvatio, pa sam se sporazumno vratio u Opštinu Berane. Ponosan sam na svoj rad, jer uživam u građanstvu ugled jednog od najpoštenijih građana Berana. Uostalom, spornu parcelu sam u toku svog rada upisao na Državu. Načelnik nije javni funkcioner, već običan službenik pod nadzorom direktora Uprave za nekretnine i Ministarstva finansija.

Zahvaljujem “Vijestima” na obavještenju da sam predmet provjere kod specijalnog tužioca.

S obzirom na to da Crna Gora pripada civilizovanom Zapadu, vjerujem da se mora uz puno etičnosti poštovati ugled i dostojanstvo građanina, jer se optužuje i sudi u nadležnim institucijama - na osnovu dokaza, uz poštovanje prezumpcije nevinosti”.

Bonus video: