Mojkovac: Stanovi gotovi za nekoliko mjeseci

Vrijednost radova je oko 190.000 eura, koje su obezbijedili Opština i Ministarstvo
121 pregleda 5 komentar(a)
Medojević i Kovačevićeva, Foto: Opština Mojkovac
Medojević i Kovačevićeva, Foto: Opština Mojkovac
Ažurirano: 13.02.2016. 15:04h

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević i predsjednik Opštine Dejan Medojević potpisali su aneks memoranduma o sufinansiranju izgradnje sedam stanova za porodice čija je imovina uništena u požaru u februaru 2015.

Kovačevićeva i Medojević obišli su lokaciju na kojoj će biti izgrađeni stanovi i konstatovali da su radovi u završnoj fazi i da je potrebno još nekoliko mjeseci da budu završeni.

Vrijednost radova je oko 190.000 eura, koje su obezbijedili Opština i Ministarstvo.

Kovačevićeva je rekla da će Ministarstvo i ubuduće podržavati slične projekte, čija su ciljna grupa socijalno ugrožena lica.

Ona je pohvalila činjenicu da je Opština obezbijedila dvije lokacije za tu populaciju.

Kovačevićeva je juče u Kolašinu obišla prostor u koji je nedavno smješten beskućnik Miloica Rakočević sa svojim sinovima.

Prostoriju za Rakočeviće obezbijedila je tamošnja lokalna uprava, dok je adaptaciju finansiralo Minisarstvo. Za tu porodicu najnužniji namještaj obezbijedio je kolašinski Crveni krst, a juče su dobili i nekoliko paketa hrane od Ministarstva, odnosno kolašinskog Centra za socijalni rad.

Beba pitala novinare kako je u Kolašinu

Umjesto obilaska kolašinske službe Centra za socijalni rad, Kovačevićeva je odlučila da neformalno porazgovara sa dopisinicima dnevnih novina.

Ministarka sa saradnicima zamolila je novinare da joj, na osnovu svog iskustva i informacija, što vjernije dočaraju socijalnu sliku Kolašina i sugerišu na najakutnije probleme iz te oblasti.

Interesovli su je i podaci o licima i porodicama, kojima je najpotrebnija pomoć ili “krov nad glavom”.

Kako je obećala, prema tim informacijama, počeće da postupa već naredne sedmice.

Bonus video: