ULES: Obezbijediti uslove za rad lokalnih medija

„Činjenica da je ovaj datum proglasio UNESCO 2011. godine je dovoljan dokaz koliko je ovaj medij važan i danas“, kaže se u saopštenju
84 pregleda 0 komentar(a)
radio, auto, Foto: Screenshot (YouTube)
radio, auto, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 13.02.2016. 12:28h

Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore (ULES) apelovala je na nadležne institucije i međunarodne organizacije da sagledaju probleme sa kojima se ti mediji suočavaju.

Iz ULES-a su rekli da je Svjetski dan radija, 13. februar, prilika da ukažu na značaj i ulogu 14 lokalnih javnih emitera u Crnoj Gori.

„Smatramo da je potrebno obezbijediti adekvatne uslove za rad i održiv sistem lokalnih javnih medijskih servisa kojima je javni interes iznad svega i koji profesionalno obavljaju svoj posao u interesu svih građana“, saopšteno je iz ULES-a.

Ovo je, kako su kazali, prilika da apeluju na nadležne institucije i međunarodne organizacije da sagledaju probleme sa kojima se suočavaju. „I uzmu u obzir podatke da smo mediji sa najviše povjerenja građana i posebno važni za informisanje o lokalnim dešavanjima“.

„Činjenica da je ovaj datum proglasio UNESCO 2011. godine je dovoljan dokaz koliko je ovaj medij važan i danas. Kako navodi UNESCO, Svjetski dan radija je prilika da se skrene pažnja na jedinstvene vrijednosti medija koji stiže do najšire publike i koji prisvaja nove tehnološke oblike i uređaje“, kaže se u saopštenju.

Iz ULES-a navode da je ovaj datum izabran povodom dana osnivanja Radija Ujedinjenih nacija 1946. godine, kako bi se proslavilo radio emitovanje, unaprijedila međunarodna saradnja među radio stanicama i podstakli donosioci odluka da stvore i obezbjede pristup informacijama putem radija, uključujući lokalne radio stanice.

Bonus video: