Tivat: Održana prva obuka za predstavnike organa vlasti

Iz Agencije su najavili da će u ovoj godini kontinuirano organizovati obuke i seminare na lokalnom i državnom nivou u cilju daljeg jačanja saradnje, kao i što bolje koordinacije sa relevantnim organima i institucijama u ispunjavanju brojnih obaveza propisanih zakonima iz njene nadležnosti
0 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 12.02.2016. 15:57h

Agencija za sprječavanje korupcije organizovala je danas u Tivtu prvu u nizu planiranih obuka za predstavnike organa vlasti, u cilju upoznavanja sa nadležnostima Agencije i obavezama organa vlasti propisanim zakonima iz njene nadležnosti.

Kako je saopšteno iz Agencije, imajući u vidu skoro raspisivanje izbora u Tivtu, kao i početak izborne kampanje, prva obuka je organizovana u toj Opštini, a prustvovala su joj 24 predstavnika lokalne uprave i lokalne samouprave.

"Službenici Agencije predstavili su nove nadležnosti te institucije u cilju što efikasnijeg ispunjavanja zakonskih obaveza javnih funkcionera i organa vlasti koje se odnose na tri ključne oblasti", kaže se u saopštenju.

Te oblasti su, kako je pojašnjeno, kontrola finansiranja političkih subjekata i izborne kampanje, podnošenje izvještaja o prihodima i imovini javnih funkcionera, sukob interesa, pokloni i sponzorstva i donacije, kao i izrada i donošenje planova integriteta.

Iz Agencije su najavili da će u ovoj godini kontinuirano organizovati obuke i seminare na lokalnom i državnom nivou u cilju daljeg jačanja saradnje, kao i što bolje koordinacije sa relevantnim organima i institucijama u ispunjavanju brojnih obaveza propisanih zakonima iz njene nadležnosti.

Bonus video: