Škveranska fešta pjesme, vina, ribe i mimoze

Za posjetioce će biti pripremljeno 300 pržene kilograma ribe, 300 litara vina, loza i suve smokve, a biće podijeljeno i 300 kg mimoze
76 pregleda 1 komentar(a)
Škver, Foto: Slavica Kosić
Škver, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 12.02.2016. 15:43h

Škveranska fešta pjesme, vina, ribe i mimoze, uprkos najavljenoj kiši, biće održana u subotu koja bi trebalo da počne u 11 sati na hercegnovskom Škveru.

Za posjetioce će biti pripremljeno 300 pržene kilograma ribe, 300 litara vina, loza i suve smokve, a biće podijeljeno i 300 kg mimoze. Za dobro raspoloženje zaduženi su hercegnovska Gradska muzika, Mjesna muzika Đenovići, mažoretke, klape Stari kapetan i Castel nuovo.

Opština Herceg Novi organizuje sutra ujutru u 10 sati svečani prijem za predstavnike ambasada, konzulata i državnih institucija iz regiona, koji će prisustvovati Fešti na Škveru i drugim programima Praznika mimoze.

Za sjutra u 21 sat u hotelu “Palmon bay” u Igalu zakazan je drugi mimozin maskenbal na kome će osim maski nastupiti Tri kvarta bend, klapa Stari kapetan, Gradska muzika i mažoretke.

Na Škveru će u subotu crtati i Vilijam Simpson , višestruko nagrađivani autor stripova i legendarni storyboard TV serije „Game of Thrones“(Igra prijestolja), koji je gost Strip vikend “Winter is coming” koji u nedjelju završava Herceg Novom.

I centralni program Velike bokeljske fešte i Sajma maslina i vina održaće se u subotu u Bijeloj. Manifestacija koja za cilj ima obogaćivanje turističke ponude Herceg Novog i Boke, ali i popularizaciju domaćih proizvoda, tradicije i zdravih navika u ishrani, kao i edukaciju proizvođača i potrošača o važnosti kvaliteta proizvoda, održava se osmi put.

Bonus video: