Pavličić je bio pijan i nije znao šta radi, ali će odgovarati

“Pavličić, koji potiče iz jedne časne porodice, je ljekar skoro 40 godina i u tom trenutku bio je u alkoholisanom stanju. Preko izabranog ljekara pokušavamo da pronađemo pacijentkinju, saznamo od nje tačno šta se desilo i izvinimo joj se, kako u ime ustanove, tako i Pavličić lično”
101 pregleda 101 komentar(a)
Savjetovalište za HIV, Rajko Pavličić, Foto: Svetlana Mandić
Savjetovalište za HIV, Rajko Pavličić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 05.02.2016. 06:35h

Protiv rukovodioca Savjetovališta za HIV Rajka Pavličića pokrenut je disciplinski postupak, zbog prostačkog ponašanja u nikšićkom Domu zdravlja.

Direktor ustanove dr Veselin Bulatović kazao je da je Pavličić bio pijan kada je starici u čekaonici više puta kazao: “Dobar k…., mir u kući”, ponovivši prostačku krilaticu i na latinskom.

Predsjednik Ljekarske komore Đoko Jočić kazao je da će se to tijelo baviti skandaloznim ponašanjem.

“Pavličić, koji potiče iz jedne časne porodice, je ljekar skoro 40 godina i u tom trenutku bio je u alkoholisanom stanju. Preko izabranog ljekara pokušavamo da pronađemo pacijentkinju, saznamo od nje tačno šta se desilo i izvinimo joj se, kako u ime ustanove, tako i Pavličić lično”, kazao je “Vijestima” Bulatović, koji je prije dva dana nagovijestio da će Pavličić biti novčano kažnjen.

Bulatović je ocijenio da je načelnik savjetovališta za HIV bio u stanju akutne psihoze i da nije bio svjestan šta radi.

“Pavličić je pogriješio, svjestan je šta je uradio i zna da zbog toga mora odgovarati”, istakao je Bulatović.

Jočić je kazao “Vijestima” da će Ljekarska komora od menadžmenta Doma zdravlja zatražiti “detaljnije izvještaje” u vezi sa incidentom, kao i “preduzete mjere”.

“Nakon toga ću predmet dostaviti Komisiji za etička pitanja na dalji postupak, jer upravo ova komisija, u cilju očuvanja i njegovanja ljekarske etike, prati primjenu odredbi Kodeksa medicinske etike. U slučaju kršenja odredbi Kodeksa, zauzima stavove i donosi zaključke koje prosleđuje nadležnom organu“, saopštio je Jočić “Vijestima“.

On kaže da je Pavličićev vokabular neprimjeren i u suprotnosti sa etičkim i profesionalnim normama.

Pavličić kaže da mu je krivo, ali se ne izvinjava, pominje i Državnu bezbjednost

Pavličić je juče kazao “Vijestima” da mu je krivo što je sebi dozvolio da se takvim riječima, kao ljekar i muškarac, obrati jednoj ženi, ali se nije izvinio.

“Krenuo sam da uzmem ljekove, kada sam čuo gospođu kako kune ljekare, buni se što čeka. Za mene su zdravstveni radnici svetinja, a Dom zdravlja druga kuća, tako da sam osjetio potrebu da reagujem i zaštitim kolege. Sve je krenulo od toga”, kazao je Pavličić.

On je rekao da ga je pozvao čovjek iz Državne bezbjednosti i rekao mu da je snimak na Internetu postavio zaposleni u Domu zdravlja.

Bonus video: