Reisova supruga organizuje nastavu bez dana iskustva

Učiteljski fakultet Fejzićeva je završila na Univerzitetu “Educons” u Tutinu. Ona ima petnaestak godina radnog staža, od čega je većinu provela u odjeljenju novopazarske Medrese “Gazi Isa beg” u Rožajama, gdje je radila sa završenim teološkim fakultetom u Turskoj
322 pregleda 58 komentar(a)
Izeta i Rifat Fejzić, Foto: Facebook
Izeta i Rifat Fejzić, Foto: Facebook
Ažurirano: 04.02.2016. 06:35h

Izeta Fejzić, supruga reisa Islamske zajednice Rifata Fejzića, odnedavno je organizator nastave u rožajskoj OŠ “Mustafa Pećanin”.

Iz Ministarstva prosvjete nijesu konkretno odgovorili šta je Fejzićevu preporučilo za jedno od rukovodećih mjesta u najstarijoj rožajskoj školi, s obzirom na to da nema radnog iskustva u crnogorskom obrazovnom sistemu.

Učiteljski fakultet Fejzićeva je završila na Univerzitetu “Educons” u Tutinu.

Ona ima petnaestak godina radnog staža, od čega je većinu provela u odjeljenju novopazarske Medrese “Gazi Isa beg” u Rožajama, gdje je radila sa završenim teološkim fakultetom u Turskoj.

Potvrdivši da ima 15 godina radnog iskustva u vjeronauci, Fejzićeva je rekla da je primljena jer je zadovoljila uslove konkursa.

Ona je izbjegla da odgovori da li je to prvo radno mjesto na koje se javila sa diplomom Učiteljskog fakulteta i da li je ikada ranije radila u crnogorskoj prosveti, makar i kao pripravnica.

“Mislim da je najbitnije da sam ispunjavala uslove raspisanog oglasa, a za sva dodatna pitanja se obratite Ministarstvu prosvjete ili školi”, rekla je ona “Vijestima”.

Iz resora Predraga Boškovića “Vijestima” nijesu odgovorili da li je reisova supruga prva osoba koja je primljena na neko od rukovodećih mjesta u školama sa završenim vjerskim fakultetom.

“Na raspisani konkurs su se prijavila tri kandidata. Direktor škole je na osnovu prispjele dokumentacije donio odluku da u radni odnos na određeno radno vrijeme, na period od četiri godine, angažuje Izetu Fejzić, diplomirani učitelj, koja je počela sa radom 21. decembra 2015. godine, a koja shodno aktu o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta ispunjava uslove za ovo radno mjesto”, odgovoreno je iz Ministarstva.

"Vijestima” je više izvora potvrdilo da je u školi, u novembru prošle godine, sistematizovano radno mjesto organizatora nastave.

Traženi su uopšteno VII-1 stepen obrazovanja i potvrda o crnogorskom državljanstvu. Radno iskustvo nije precizirano.

"U cilju bolje organizacije nastave, boljeg praćenja rada po smjenama, Pravilnikom o izmjenama i dopunama i Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta predviđeno je radno mjesto organizator nastave za koje su uslovi dati pomenutim pravilnikom. Nakon dobijanja saglasnosti na pravilnik i njegovog stupanja na snagu, škola je 28. novembara 2015. godine raspisala konkurs za radno mjesto organizatora nastave”, saopštili su iz Ministarstva.

Istakli su da je konkurs raspisan “nakon donošenja akta o organizaciji i sistematizaciji, pa je procedura sprovedena u skladu sa propisima”.

Predaje u ženskom odjeljenju Medrese u Rožajama

Fejzićeva je radila u odjeljenju novopazarske Medrese “Gazi Isa beg” u Rožajama, koja je pod patronatom muftije sandžačkog Muamera Zukorlića.

Kada je lani Islamska zajednica u Crnoj Gori odlučila da to odjeljenje izbaci iz svojih prostorija, reisova supruga je ostala bez posla.

Reis je tada kod crnogorskih instutucija počeo da se zalaže da se odjeljenje u Rožajama potpuno ukine. Umjesto njega, reis je u Rožajama formirao žensko odjeljenje podgoričke Medrese “Mehmed Fatih”, u kojem Fejzićeva i dalje navodno predaje.

Ona je oko tri godine, ispred Islamske zajednice, radila i kao vjeroučitelj u OŠ “Vuk Stefanović Karadžić“ u Novom Pazaru. Direktor te obrazovne ustanove Zenun Mučić “Vijestima” je kazao da je Fejzićeva tražila potvrdu o tom radnom angažmanu kako bi polagala stručni ispit.

Bonus video: