Podoričanin ogorčen na nadležne: Oduzeli mu kuću, a suđenje u toku

Pored Pavićevića, dvadesetogodišnji sudski proces izgubilo i deset njegovih bliskih rođaka, on tvrdi da troškove plaća sam
147 pregleda 5 komentar(a)
Radislav Pavićević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Radislav Pavićević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.02.2016. 21:04h

Radislavu Pavićeviću, koji živi u podgoričkom naselju tološi Tološima, juče je stiglo rješenje da je njegova porodična kuća prevedena na Olgu Burić.

“Sada mi je stiglo rješenje Uprave za nekretnine da je kuća prevedena na Burić, kao i sinova, koju je on napravio pored naše. Ne želim da dopustim da izgubim kuću, koju sam sa suprugom napravio. Ogorčen sam”, kazao je Pavićević.

Prethodno je, prošle godine odlukom javnog izvršitelja, stiglo rješenje da za tri dana moraju da isele iz kuće, zbog sudskih troškova višedecenijskog spora oko porodične kuće.

Pavićević je “Vijestima” kazao da je imanje u Tološima kupio prije 40 godina i sa suprugom na tom mjestu sagradio kuću, koja je prodata na licitaciji, jer nije imao da plati troškove spora.

On je rekao da je njegova supruga takođe pokrenula sudski postupak, jer su zajednički stvarali imovinu i pripada joj polovina.

“Međutim, pored toga što je sudski postupak u toku, odnosno završno ročište je 19. februara, kuća je prevedena na Burić”, kazao je Pavićević.

On je rekao da njegova porodica živi veoma teško, kćerka mu je bolesna i da ne može da shvati da mogu da završe na ulici.

Tvrdi da je sudski proces oko vlasništva nad porodičnom kućom u Danilovgradu vodila njegova majka, a nakon njene smrti je nastavilo 11 njenih nasljednika.

Iako je pored Pavićevića, dvadesetogodišnji sudski proces izgubilo i deset njegovih bliskih rođaka, troškove od 8.805 eura mora platiti sam.

Prema zakonu, pravo tužioca, u ovom slučaju Olge Burić, je da odabere koga će od “solidarnih dužnika” odabrati da plati troškove suda, što je zadesilo Pavićevića.

“Mislio sam da ćemo sudske troškove podijeliti svi, ali su stigli samo na moje ime. Braća neće ni da čuju za pomoć u plaćanju, iako smo zajedno učestvovali u sporu. Znam samo da sam raznim žalbama pokušao da izdejstvujem smanjenje troškova, ali nijesam uspio”, kazao je Pavićević.

Burić je na licitaciji kupila njegovu kuću za dug za troškove suda i javnog izvršitelja, odnosno oko devet hiljada eura.

“Nepokretnost izvršnog dužnika, u Ulici srednjoškolskoj 4, dodjeljuju se izvršnom povjeriocu Olgi Burić, iz Danilovgrada, kao jedinom i najpovoljnijem ponuđaču na iznos njegovog potraživanja glavnog duga od 8.550 eura sa zakonskom zateznom... , na ime troškova postupka od 255 eura, te troškova postupka izvršenja... ”, navodi se u rješenju o izvršenju.

Bonus video: