TV Pink M povrijedila ugled i čast Gorjanc-Prelević

"Osnovni sud je utvrdio da je televizija Pink M u okviru priloga u svom informativnom programu "Minut, dva" neosnovano dva puta objavila fotografiju Gorjanc-Prelević insinuirajući da bi ona povodom navodnog kreiranja afere S.Č. trebalo da ide u zatvor", navodi se u saopštenju HRA
114 pregleda 1 komentar(a)
Tea Gorjanc-Prelević, Foto: Savo Prelević
Tea Gorjanc-Prelević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.02.2016. 15:15h

Osnovni sud u Podgorici je presudio u korist izvršne direktorice Akcije za ljudska prava (HRA), Tee Gorjanc-Prelević u sporu protiv televizije TV Pink M i dosudio joj 1.000 eura odštete zbog povrede časti i ugleda, saopšteno je iz HRA.

"Sud je naložio televiziji Pink M da objavi izreku presude po pravosnažnosti. Osnovni sud je utvrdio da je televizija Pink M u okviru priloga u svom informativnom programu "Minut, dva" neosnovano dva puta objavila fotografiju Gorjanc-Prelević insinuirajući da bi ona povodom navodnog kreiranja afere S.Č. trebalo da ide u zatvor, kao i da je zajedno sa predstavnicima međunarodne zajednice navodno izmislila tu aferu da bi uticala na političke prilike u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju HRA.

U saopštenju se dodaje i da je prethodno i Agencija za elektronske medije utvrdila da je televizija Pink M istim prilogom, kao i drugim prilozima u okviru svog informativnog programa protivzakonito sprovela neobjektivnu i pristrasnu kampanju na štetu Gorjanc-Prelević i Akcije za ljudska prava i izrekla opomenu tom mediju.

"Medijski savjet za samoregulaciju je takođe utvrdio u nekoliko navrata da je Pink M izvještavajući o Akciji za ljudska prava i njenoj direktorici prekršio Kodeks novinara Crne Gore", zaključuje se u saopštenju HRA.

Prvostepena presuda Osnovnog suda u Podgorici dostupna je na sajtu HRA.

Bonus video: