Nakon obuke 6 osoba sa invaliditetom dobiće mogućnost da zasnuje radni odnos

"U planu je da se tri osobe sa invaliditetom osposobe za zanimanje njegovateljice i po jedna za zanimanje domara, rad u vešeraju i administrativne poslove. Nakon obuke, polaznici će zasnovati radni odnos na period od 10 mjeseci"
116 pregleda 0 komentar(a)
projekat Pružimo šansu, Foto: Dnevni centar Mojkovac
projekat Pružimo šansu, Foto: Dnevni centar Mojkovac
Ažurirano: 29.01.2016. 16:19h

U narednih 10 mjeseci, šest osoba sa invaliditetom koje se nalaze na evidenciji bjelopoljske i mojkovačke kancelarije Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) imaće priliku da se osposobe za obavljanje određenih poslova, a potom i da zasnuju radni odnos.

To će im biti omogućeno relizacijom projekta "Pružimo šansu", koji je predstavljen u Mojkovcu. Projekat, čija je vrijednost oko 49.000 eura najvećim dijelom finansira ZZZ, a sprovode ga javne ustanove Centar za djecu i mlade sa smetanjama u razvoju "Tisa" iz Bijelog Polja i mojkovački Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju.

Kako je kazala menadžerka projekta Saida Čekić, među zaintersovanim za taj projekat, biće izabrano šest osoba. Oni će proći teorijsku i praktičnu obuku, koju će obavljati predavači iz Dnevnog centra u Pljevljima.

Dio praktične obuke relaizovaće se u dnevnim centrima sa mentorima.

"U planu je da se tri osobe sa invaliditetom osposobe za zanimanje njegovateljice i po jedna za zanimanje domara, rad u vešeraju i administrativne poslove. Nakon obuke, polaznici će zasnovati radni odnos na period od 10 mjeseci", kazala je ona.

Planirano je i održavanje psiho-socijalnih radionica za primjenu znakovnog jezika. Zaintereovane nazaposlene osobe s teškoćama u razvoju moći će da se prijave za učešće u tom prjektu do 4. februara.

Bonus video: