Euromost: 702 državljana Crne Gore se dobrovoljno vratilo iz Njemačke

Povratak građana, koji su dobroboljno prihvatili da se vrate, je organizovao IOM (internacionalna organizacija za migracije), preko programa koji je odobrila Savezna kancelarija za migracije, saopšteno je iz Euromosta
53 pregleda 10 komentar(a)
Iseljavanje, Euromost, Foto: Euromost
Iseljavanje, Euromost, Foto: Euromost
Ažurirano: 29.01.2016. 11:10h

Prema podacima Euromosta, koji se poziva na podatke Savezne kancelarije za migracije, u Easy sistemu se prijavilo 4.311 osoba iz Crne Gore, od čega je njih 3.635 podnijelo zahtjev za azil.

Easy sistem je IT aplikacija, koja služi za početnu alokaciju azilanata u Njemačkoj, i koja olakšava proceduru identifikacije i prikupljanje ličnih podataka, navode u Euromostu.

Ovi podaci, sa kojima raspolaže Euromost, pokazuju da je broj tražilaca azila u Njemačkoj značajno porastao.

U 2015. godini od 3.635 građana koji su podnijeli azil, njih 702 se dobrovoljno vratilo u Crnu Goru, nakon dobijanja rješenja da im se odbija zahtjev za azil.

Za 1.855 zahtjeva, Savezna kancelarija za migrante je donijela odluku da su neosnovani, jer nemaju dokaze, za njih 435 se vode sudski sporovi, dok je sedam podnosilaca zahtjeva ušlo u proces odobravanja azila.

Povratak građana, koji su dobroboljno prihvatili da se vrate, je organizovao IOM (internacionalna organizacija za migracije), preko programa koji je odobrila Savezna kancelarija za migracije, saopšteno je iz Euromosta.

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova Njemačke je objavilo da je u Easy sistemu u Njemačkoj, u 2015. godini 1,1 milion ljudi tražilo azil.

Bonus video: