Vida Janičić dobitnica Prosvjetine nagrade

Uručene su i nagrade učenicima za najbolje radove na svetosavskom konkursu „Sveti Sava – naša slava“
85 pregleda 2 komentar(a)
Vida Janičić, Foto: Slavica Kosić
Vida Janičić, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 28.01.2016. 15:18h

Nastavnica srpskohrvatskog jezika i istorije, Vida Janičić iz Herceg Novog, ovogodišnja je dobitnica nagrade za životno djelo SPKD „Prosvjeta“ koju u čast Svetog Save dodjeljuju prosvetnim radnicima.

Vida Janičić je skoro čitav radni vijek provela kao nastavnica srpsko-hrvatskog jezika i istorije u osnovnoj školi „Milan Vuković“ u Herceg Novom.

"Ako sam svojim radom bar djelićem doprinijela da moji đaci postanu dobri ljudi, radni i odgovorni, da znaju da vole i da u svakom čovjeku nađu zrnce dobra, prvenstveno radi svoje sreće, onda je moja životna misija ispunjena", vjeruje Vida Janičić.

Rođena u Zaslapu, kod Nikšića, 1942. godine, nakon osnovne škole završila je petogodišnju Učiteljsku školu u Nikšiću, u posljednjoj generaciji đaka te škole, školske 1961/62. potom upisuje i završava u Mostaru studije za srpsko-hrvatski jezik i jugoslovensku književnost i diplomira sa visokom ocjenom.

O predanom radu prosvjetne radnice, Vide Janičić, govorila je njena koleginica Elizabeta Miljević, njena koleginica, prošlogodišnja dobitnica „Prosvetine“ povelje.

Uručene su i nagrade učenicima za najbolje radove na svetosavskom konkursu „Sveti Sava – naša slava“, na koji je pristiglo četrdesetak radova iz šest bokeljskih škola.

Bonus video: