RTCG bi milion i po eura od marketinga

Savjet usvojio i programsko-produkcioni plan
0 komentar(a)
Savjet RTCG, Foto: Vijesti
Savjet RTCG, Foto: Vijesti
Ažurirano: 27.01.2016. 15:39h

Radio-televizija Crne Gore (RTCG) u 2016. planira prihode od 16,341 milion eura.

Finansijskim planom koji je juče usvojio Savjet predviđeno je da RTCG prihoduje 1,5 miliona od marketinga . RTCG će iz budžeta dobiti 12,6 miliona eura za rad i tri miliona eura za digitalizaciju.

Savjet je juče usvojio i programsko-produkcioni plan, kojim je planirano povećanje naučnog, obrazovnog, kulturnog, dokumentarnog i dječijeg, na uštrb sportskog programa, što su pozdravili svi članovi Savjeta.

Goran Đurović je izrazio sumnju da emisija povodom obilježavanja desetogodišnjice nezavisnosti Crne Gore ne bude napravljena kao propaganda:

“Iako mi je ovaj jubilej lično veoma drag, prilikom tog programa ne bi se smjele zanemariti i negativne posljedice ovog događaja”.

On je naglasio da (RTCG mora da radi nezavisnu produkciju i koprodukciju sa drugim subjektima samo putem javnog konkursa: “Po određenoj proceduri i jasno utvrđenim kriterijumima. A ne iza zatvorenih vrata i na netransparentan način, kao što je to do sada bio slučaj”.

Na njegovu konstataciju da su takvi ugovori sklopljeni za emisije “KAP” i “Knjiga žalbi”, reagovao je član Savjeta Milan Radović, ocijenivši da Đurović samo napada organizacije koje nijesu članice “Koalicije NVO”.

Đurović ga je nakon toga upitao da navede primjer neke privilegovane članice Koalicije, na šta Radović nije odgovorio, već samo ponovio da podržava svaki projekat NVO i RTCG.

Direktorica TVCG Radojka Rutović kazala je da nema privilegovanih.

“Apsolutno podržavam sve što je Đurović rekao i saglasna sam da svi pozivi za nezavisnu produkciju i koprodukciju budu javni”, kazala je ona.

Bonus video: