Pljevaljski zadrugari prekinuli štrajk glađu

Radnici su stupili u štrajk glađu nakon svojevrsnog puča u Zadruzi, koji je poništilo Ministarstvo
156 pregleda 0 komentar(a)
Zemljoradnička zadruga Doganje, Foto: Goran Malidžan
Zemljoradnička zadruga Doganje, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 23.01.2016. 19:56h

Zaposleni u Zemljoradničkoj zadruzi Doganje zamrznuli su juče štrajk glađu, nakon što je izvršni direktor Miomir Drobnjak ponovo preuzeo upravljanje.

Time je ispoštovano rješenje Ministarstva finansija o poništenju preregistracije, odnosno svojevrsnog puča koji je sproveo dio zadrugara, mahom penzionera.

Desetak radnika počelo je štrajk glađu 18. januara, jer je grupa zadrugara, koja je u septembru preuzela upravljanje firmom, odbijala da postupi po rješenju Ministarstva finansija.

Radnik Milosav Laketić kazao je da je Osnovni sud u Pljevljima donio privremenu mjeru kojom je naložio “pučistima” da Drobnjaku predaju ključeve od upravne zgrade i magacina, pečat i štambilj Zadruge.

Laketić kaže da su od Drobnjaka dobili uvjerenje da će nakon preuzimanja ključeva pokušati da proda dio robe, kako bi im isplatio dio od osam zaostalih zarada.

"Od Drobnjaka ćemo tražiti da podnese kriviču prijavu protiv odgovornih, ukoliko se pokaže da je zbog nebrige propao krompir u magacinu. Radi se o velikoj količini krompira, između 80 i 90 tona", rekao je Laketić.

Štrajkači su ostali pri zahtjevu da traže ostavku predsjednika Skupštine zadrugara Budimira Potpare, zbog, kako navode, nezakonitih radnji i ogromne štete koju je nanio Zadruzi donošenjem "nezakonitih odluka".

Bonus video: