Kotor kandidat za Najbolju destinaciju 2016.

Na listi su i Madrid, Nant, Brisel, Zadar, Novi Sad, Nikozija, Plovdiv, Beč, Milano, Atina, Berlin, Amsterdam, Edinburg i Azorska ostrva
6 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock
Kotor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.01.2016. 11:45h

Kotor je uvršten na listu 20 turističkih destinacija Evrope koje su nominovane za titulu "Najbolja destinacija 2016", pored destinacija kao što su Rim, Pariz, London, Barselona, Prag.

Na listi su i Madrid, Nant, Brisel, Zadar, Novi Sad, Nikozija, Plovdiv, Beč, Milano, Atina, Berlin, Amsterdam, Edinburg i Azorska ostrva.

Izbor destinacije za titulu obavlja se glasanjem na sajtu European Best Destination i traje od 20. januara do 10. februara 2016. godine.

Destinacija koja dobije najviše glasova dobiće titulu "Najbolja destinacija 2016", a biće proglašeno i kojih se devet destinacija po broju glasova rangiralo na prvih deset mjesta.

"Best Destination" je samo jedna od kategorija izbora destinacija koje European Best Destination, evropska organizacija smještena u Briselu, organizuje od 2009. godine.

Tokom 2015. godine je realizovano više izbora u različitim kategorijama, od kojih se izdvaja izbor za „Najbolju destinaciju 2015“ koju je dobio grad Bordo iz Francuske.

Bonus video: