Od 22. januara snižene cijene ski pasa na Savinom kuku

Savin kuk u ovoj sezoni raspolaže sa jednom dvosjed žičarom, tri ski-lifta, od kojih je jedan ski lift opremljen reflektorima za noćno skijanje, kao i jednim dječijim ski liftom
1 komentar(a)
Savin kuk, skijanje, Foto: Obrad Pješivac
Savin kuk, skijanje, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 20.01.2016. 15:32h

Uprava Turističkog centra „Durmitor“ donijela je odluku da od 22. januara značajno snizi cijene ski pasa.

Novim cjenovnikom predeviđeno je da jednodnevni ski pas umjesto 15 košta deset, dvodnevni umjesto 25, 17 eura. Cijena ski pasa za djecu ostaje šest koliko i noćnog skijanja. Turistička vožnja žičarom koštaće pet eura.

Desetodnevni ski pas pojeftinio je 20 posto i koštaće 80, sedmodnevni umjesto 70, 60 eura a petodnevni ostaje 40 eura. Nije promijenjena cijena sezonskog ski pasa od 150 a za stanovnike Žabljaka 100 eura. Domicilna djeca, državni reprezentativci i pripadnici Gorske službe spasavanja mogu skijati besplatno.

"Na ovaj potez smo se odlučili radi promocije skijališta i jačanja njegove konkurentnosti u odnosu na druga crnogorska skijališta koja su takođe snizila cijene. Svakako I radi povećanja naših prihoda u narednom period ali i kompletne turističke privrede Žabljaka. Na taj način želimo da privučemo što više gostiju na jednodnevne i višednevne posjete skijališta i pratećih ugostiteljskih sadržaja skijališta a samim tim i na posjete svih ugostiteljskih objekata na Žabljaku. Takođe, time će i turistička privreda Žabljaka, sa posebnim akcentom na hotelijere, moći da formira povoljnije paket aranžmane za višednevne posjete Žabljaka čime će se zajednički doprinijeti povećanju broja gostiju na Žabljaku", kaže izvršni direktor TC „Durmitor Miloš Popović.

Popović kaže da Savin kuk u ovoj sezoni raspolaže sa jednom dvosjed žičarom, tri ski-lifta, od kojih je jedan ski lift opremljen reflektorima za noćno skijanje, kao i jednim dječijim ski liftom.

"Ta infrastruktura opslužuje oko četiri kilometra ski staza namijenjenih za alpsko skijanje, a kapacitet skijališta je 3000 skijaša. U skladu sa Zakonom o skijalištima izvršena je kategorizacija i obilježavanje ski staza na skijalištu Savin Kuk, pa samim tim, skijalište posjeduje tri plave staze – Snowboard dužine 600 m, Derneci dužine 1100 m i Paneli dužine 900 m, namijenjene za početne i osrednje skijaše, jednu crvenu stazu – Korito dužine 1100 m, namijenjenu za osrednje i napredne skijaše, namijenjenu za napredne skijaše, kao i dječiju – baby stazu dužine 150 m, namijenjenu za skijaše koji prvi put staju na skije. U sastavu skijališta, od ove sezone, funkcioniše i ski staza namijenjena za hodanje na krpljama, dužine 6.5 km, koja povezuje skijalište Savin kuk i Crno jezero (staza kroz šumu), a usluge izdavanja krplji su gratis. Na skijalištu je moguće koristiti usluge rentiranja ski opreme, ski servisa, ski škole i drugih pratećih ugostiteljskih sadržaja. Takođe, u sastavu ski centra posluju tri ugostiteljska objekta, dva restorana i jedna kafana, gdje skijaši, oni koji skijaju ali i oni koji ne skijaju, mogu koristititi ugostiteljske usluge, odnosno usluge konzumiranja hrane i pića", kazao je Popović.

Bonus video: