Požari u Kolašinu, izgorjela kuća

2647 pregleda 0 komentar(a)
Vatra zahvatila kuću u Gornjem Lipovu, Foto: Privatna arhiva
Vatra zahvatila kuću u Gornjem Lipovu, Foto: Privatna arhiva

Tokom predhodnog dana pripadici kolašinske Službe zaštite dva puta su intervenisali, nastojeći da lokalizuju požare na seoskom području.

Sinoć oko 19 sati došlo je do požara u selu Mioska, pored magistralnog puta od Kolašina ka Manastiru Morači i Podgorici.

Kako je kazao Željko Darmanović, komandir Službe zaštite, vatra je zahvatila nisko rastinje, prijetila da se proširi na kuću Šukovića i pomoćne objekte.

„Svi ti objekti su bez stanara tako da se vatra bila prilično raširila i primakla. Ipak, brzo smo reagovali, prešli razdaljinu od skoro 20 kilometara, od grada do Mioske, i uspjeli da odbranimo objekte od vatre", rekao je on.

Nekoliko minuta pred ponoć policija je obavijestila vatrogasce da gori kuća Ilinčića u Gornjem Lipovu. Nažalost, kaže Darmanović, i pored uloženog truda, pripadnici Službe nijesu mogli mnogo da učine.

„Na mjestu požara bile su dvije ekipe. Jednim vozilom je, u tri navrata, dopremljeno skoro 24.000 litara vode. Međutim, već kad smo došli primijetili smo da je vatra obuhvatia cijeli objekat, čija se međuspratna konstrukcija sastojala od greda i dasaka", objasnio je Darmanović.

Prije nekoliko dana vatrogasci su intervenisali i u udaljenom selu Starče u Gornjoj Morača, gdje je gorjela kuća Rnkovića.

Bonus video: