Takse za obradu viza plaćaće se u Ambasadi u Podgorici

Navodi se da će taksu od 160 dolara biti moguće platiti samo u gotovini u eurima, 152 eura po deviznom kursu Stejt dipartmenta od 5. januara 2016. godine
199 pregleda 2 komentar(a)
Ambasada SAD, Foto: Boris Pejović
Ambasada SAD, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.01.2016. 11:53h

Takse za obradu američkih viza od 1. februara plaćaće se u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici, saopšteno je danas iz Ambasade.

„U skladu sa politikom i propisima Stejt dipartmenta, počev od 1. februara, svi koji apliciraju za neuseljeničke vize u Ambasadi SAD u Podgorici, taksu za obradu viza će plaćati na licu mjesta, u Ambasadi, u vrijeme zakazanog intervjua“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će taksu od 160 dolara biti moguće platiti samo u gotovini u eurima, 152 eura po deviznom kursu Stejt dipartmenta od 5. januara 2016. godine.

Iz Ambasade su naglasili da kreditne kartice neće biti prihvaćene, i zamolili aplikante da ponesu tačan iznos takse.

„Za cjenovnik taksi za sve neuseljeničke vize molimo da posjetite našu stranicu za neuseljeničke vize“, kazali su iz Ambasade.

Oni su napomenuli da će validne uplatnice taksi iz NLB Montenegro banke biti prihvaćene do godinu nakon njihovog izdavanja.

Iz Ambasade su zahvalili građanima na saradnji i razumijevanju u prelaznom periodu, a NLB Montenegro banci za partnerstvo i pomoć konzularnim klijentima.

Bonus video: