Vujačić u trci za člana Savjeta AEM

Vujačić je saopštila da je prethodnih dana intenzivno radila na programskim smjernicama (Planu rada) za koji bi se zalagala ukoliko budem podržana za članicu u Savjetu AEM
99 pregleda 0 komentar(a)
Marina Vujačić, Foto: Savo Prelević
Marina Vujačić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.01.2016. 14:28h

Izvršna direktorica Udruženja mladih sa hendikepom, Marina Vujačić, kandidovala se za člana Savjeta Agencije za elektronske medije (AEM).

Skupštinski Administrativni odbor krajem decembra prošle godine raspisao je Javni poziv za predlaganje kandidata iz reda nevladinih organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava i sloboda za člana Savjeta AEM.

Vujačić je saopštila da je prethodnih dana intenzivno radila na programskim smjernicama (Planu rada) za koji bi se zalagala ukoliko budem podržana za članicu u Savjetu AEM.

„Poznato je, onima koji me poznaju i prate moj rad, posebno koleginicama i kolegama koji su, kao i ja, članovi određenih grupa i tijela da je moje zalaganje principijelno i da se borim za položaj svih ugroženih grupa, posebno osoba s invaliditetom, imajući u vidu činjenicu da radim u Udruženju mladih sa hendikepom Crne Gore“, dodala je ona.

Vujačić je poručila i da je raspoložena da razgovara s drugim kandidatima koji namjeravaju da se kandiduju za članstvo u Savjetu o motivima, i razlozima kandidature, odnosno „najboljem predstavniku nevladinih organizacija“, sve u cilju što boljeg zastupanja za tematiku i oblast koju tretira Savjet AEM.

„Očekujem takođe, da i ostali predstavnici NVO objave svoju namjeru da se kandiduju u cilju transparentosti procesa i mogućnosti nevladinih organizacija da imaju jasniji uvid u spisak kandidata kako bi se lakše odlučile o tome kome će dati svoju podršku“, saopštila je ona.

Bonus video: