MUP: Pojedinci zbog kojih danas građani plaćaju milione za "Limenku" treba da odgovaraju

„Utvrđivanje odgovornosti je zakonska ali i moralna obaveza prema građanima, kako bi konačno neodgovorni pojedinci – starješine nadležnih organa, snosili posljedice svojih postupaka koji su uzrokovali ogromnu štetu građanima Crne Gore. Nekažnjivost za učinjenu štetu ne može biti princip rada u državnim organima“
79 pregleda 9 komentar(a)
Limenka, CB Podgorica, Foto: Savo Prelević
Limenka, CB Podgorica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.01.2016. 11:54h

Utvrđivanje odgovornosti za slučaj "Limenka" zakonska je i moralna obaveza prema građanima, kako bi neodgovorni pojedinci – starješine nadležnih organa, snosili posljedice svojih postupaka, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

MUP je pozdravio zahtjev Ministarstva finansija da se utvrdi odgovornost za štetu učinjenu građanima Crne Gore, zbog neizvršavanja ugovornih obaveza koje su dovele do obaveze države da isplati 10,5 miliona EUR štete u slučaju „Limenka“.

Iz MUP-a navode da je o neophodnosti utvrđivanja individualne odgovornosti nadležnih starješina govorio prošle godine i ministar Raško Konjević, koji je nedavno saopštio i da bi isplata tog nvoca iz budžeta MUP-a ugrozila redovnost u isplati zarada i investicije predviđene za ovu godinu.

„Utvrđivanje odgovornosti je zakonska ali i moralna obaveza prema građanima, kako bi konačno neodgovorni pojedinci – starješine nadležnih organa, snosili posljedice svojih postupaka koji su uzrokovali ogromnu štetu građanima Crne Gore. Nekažnjivost za učinjenu štetu ne može biti princip rada u državnim organima“, kazali su iz MUP-a.

Ministarstvo, kako su saopštili, ohrabruje i druge nadležne organe da brzim i efikasnim postupanjem utvrde da li je bilo i drugih nezakonitih radnji „koje su dovele do situacije u kojoj se sada za neodgovorno postupanje starješina nadležnih organa račun ispostavlja građanima Crne Gore“.

Bonus video: