Održana Školica guštanja na snijegu: Maštovita i vesela zabava na Orjenu

Organizator događaja je bio planinarski klub „Subra“, odnosno njihov animator i vodič, Nikola Brajović
1 komentar(a)
Ažurirano: 17.01.2016. 11:17h

Ni bura, ni temperatura ispod nule, a ni snijeg koji je padao tokom većeg dijela dana, nije mogao spriječiti 20-ak najhrabrijih da u subotu u okviru programa Školica guštanja, provedu vrijeme u igrama na snijegukod planinarskog doma „Za Vratlom“ na Orjenu u zaleđu Herceg Novog.

Snješko Bijelić u aranžmanu primoraca dobio je jedan nesvakidašnji detalj: vijenac ispleten od lovorike i mirte, te je i na ovaj način dočarana jedinstvena klima Boke koja se na svega nekoliko kilometara rastojanja od mora transformiše iz pitome, u kojoj rastu tipične mediteranske biljke, lovorika i mirta, do ove planinske, gdje je snijeg uobičajena pojava.

“Najviše su se koristile sanke, ali ovog puta tu su bili i snoubordi, pa i priručna sredstva, tako da su prisutni mogli prisustvovati, između ostaloga, jedinstvenim skokovima na kuhinjskoj mušemi. Mašta je jedini faktor u smišljanju šta još može poslužiti za atraktivan spust. Ipak, snoubord je bio hit dana, ali stati na tu „brzu mašinu“ nisu se baš svi usudili. Među onima koji su se okušali na snoubordu bio je i predsjednik PK „Subra“, Duško Avramović, koji je na kraju morao priznati da mu je ovo ustvari prvi put u životu da je bio na toj, vrlo, vrlo klizavoj dasci. Zoran Zenović potegao je čak iz Kotora za ovu priliku, a mlađi se nisu puno izjašnjavali o utiscima, a i kako bi kada su cijeli dan proveli u zabavi na snijegu, pa je tako i program Školice guštanja na snijegu produžen sve do kasnih popodnevnih sati”, sumirao je utiske Željko Starčević vd direktor Agenzije za razvoj i zaštitu Orjena.

Organizator događaja je bio planinarski klub „Subra“, odnosno njihov animator i vodič, Nikola Brajović, dok je program realizovan u koordinaciji sa hercegnovskom Agencijom za razvoj i zaštitu Orjena.

Bura nije spriječila ni grupicu entuzijasta koji danas učestvuju u programu “Vodič kroz istoriju Kotobilja”. Organizator je Eko Boka Herceg Novi.

Galerija

Bonus video: