Kostić kupio osam stanova na Zavali

Kostićeva firma sada je vlasnik tri apartmana od po 146 kvadrata, dva od po 147 kvadrata, i još tri površine 149, 156 i 160 kvadrata...
695 pregleda 50 komentar(a)
Miodrag Kostić, Foto: Beta
Miodrag Kostić, Foto: Beta
Ažurirano: 17.01.2016. 07:31h

Agencija za nekretnine, iza koje stoji srbijanski biznismen Miodrag Kole Kostić, kupila je osam luksuznih apartmana u rezidenecijanom kompleksu vila “Dukley gardens” na Zavali.

Prema podacima “Vijesti”, on je kupio nekadašnju imovinu budvanske kompanije “Zavala invest”, koju su ovi počeli da prodaju sredinom prošle godine.

Krajem novembra 2015. godine beogradska “Beo real estate” agencija zvanično se uknjižila na ukupno 1.197 kvadrata najskupljeg stambenog prostoran na Jadranu.

Prema podacima srpske Agencije za privredne registe, zvanični zastupnik “Beo real estatea” je Vladanka Burić, a osnivač je jedna od Kostićevih kompanija - “MK Beo rent”.

Prema katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine agencija iz Beogradapostala je vlasnik osam apartmana.

Kostićeva firma sada je vlasnik - tri apartmana od po 146 kvadrata, dva od po 147 kvadrata, i još tri površine 149, 156 i 160 kvadrata.

Nekretnine na Zavali dostižu vrtoglave cijene. U zavisnosti od toga u kojoj se vili nalazi, cijena kvadrata kreće se od 6.000 do 8.000 eura.

Prodaju luksuznih apartmana na Zavali, u junu prošle godine objavila je stečajna uprava budvanske kompanije “Zavala invest”.

Oni su tada oglasili da prodaju deset apartmana čija ja je cijena bila od 341.770 do 419.020 eura.

Za svih deset, trebalo je “odvojiti” 3.640.000 eura.

Srpski milioner još prošle godine pokazao je da je više nego zainteresovan za apartmanski kompleks na Zavali, kada je njegova sedamdesetdevetogodišnja majka Roksanda trgovala čak četiri apartmana.

Ona je početkom marta 2015. godine postala vlasnik penthausa u vili 9, koji zajedno sa krovnom terasom ima gotovo 500 kvadrata.

Pet mjeseci kasnije, Kostićeva majka, inače, akcionar u njegovoj korporaciji MK group, kupila je još tri apartmana.

Krajem avgusta u njenom vlasništvu našla su se dva apartmana od po 80 kvadrata u suterenu vile 1, i najluksuzniji penthaus u rezidencijalnom kompleksu - apartman od 307 kvadrata u čuvenoj vili 7.

Roksanda Kostić u sinovoj “MK grupi” ima udio od 1,12 odsto.

Kostić je sa bogatstvom od 520 miliona eura, koliko je prema Forbsovoj listi, procijenjeno 2014. godine, najbogatiji biznismen u Srbiji, i drugi u regionu. Srpski kralj šećera tokom ljeta praktično je Budvanin. Luksunu jahtu “Aleksandar VI” privezuje u starogradskoj marini, kojom gazduje Stratex grupa.

Njegov sin Aleksandar Aleks Kostić, u martu 2015. godine zvanično je postao državljanin Crne Gore, kada mu je dodijeljeno počasno državljanstvo. Rezidencijalni kompleks na Zavali, čiju je izgradnju prije četiri godine preuzela američka “Stratex grupa”, u junu je kompletno završen. Iz te kompanije ranije su saopštili da su “Dukley gardens” investicija vrijedna više od 150 miliona eura. Tokom ljeta prodali su apartmane u vrijednosti od 25 miliona eura.

Koletovi hoteli u državama bivše Juge

Srbijanski biznismen poslovne vidike fokusirao je na turizam, što potvrđuje njegovo milionsko ulaganje u Portorožu.

Kostićeva kompanija prošle godine kupila je slovenački elitni hotel „Kempinski palas Portorož“ za 25 miliona eura.

U sastavu kompanije MK već se nalazi najveći hotelski kompleks na Kopaoniku - “MK mauntin rizort”, u okviru koga posluju elitni hotel “Grand”, hotel “Angela” i apartmanski kompleks “Konaci - Sunčani vrhovi”.

Svi objekti smješteni su u središtu turističkog centra i nacionalnog parka Kopaonik.

Pored planinskog turizma, u poslovnom portfoliju kompanije su i “MK lejk rizort”, smješten na obroncima Fruške gore i beogradski hotel „88 rums“, koji je, prema Trip advajzoru, proglašen za najpopularniji hotel u Srbiji.

Pored prehrambene industrije, poljoprivrede i trgovine, “MK grupa” je i većinski vlasnik AIK banke, i brokerske kuće “M&V investicije”.

Bonus video: