Ljubitelji zimskih sportova se okupili na durmitorskim skijalištima

Zbog hladnoće, znatno više ljubitelja zimskih sportova, naročito mladih, skijalo je ili sankalo na stazama prigradskog skijališta „Javorovača“. Među njima i 35 mališana, polaznika ski kampa koje tradicionalno organizuje uprava tog ski centra
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.01.2016. 13:42h

Prvi pravi zimski ambijent, dvadesetak santimetara snijega, bilo je dovoljno da se danas na durmitorskim skijalištima okupi nekoliko stotina ljubitelja zimskih sportova, ali i da se pojavi zadovoljstvo kod turističkih poslenika u ovom planinskom centru.

Hladnoća nije omela oko 150 skijaša i bordera, dominantno iz Crne Gore, da posjete Savin kuk. Na usluzi su im uspinjača i svi ski liftovi a skijanje se odvijalo od međustanice što čini oko 60 posto terena koji gravitiraju toj vučnici.

"Prethodnog dana i večeri pripremili smo staze i obavili druge poslove pa su svi standardi za uživanje i bezbjedno skijanje ispunjeni. Nijesmo htjeli rizikovati da dozvolimo skijanje sa kraja prve uspinjače jer snijega ipak nema dovoljno da bi bilo bezbjedno. Snijeg i dalje pada pa ćemo ubrzo pripremiti i taj dio skijališta. Gosti razumiju problem i zadovoljni su ovim što im ovog trenutka možemo priuštiti",, kaže direktor u DOO Turistički centar „Durmitor“ Miloš Popović i dodaje da su i snjegočistači „Crnagoraputa“ blagovremeno očistilči snijeg sa puta od Žabljaka do skijališta.

Zbog hladnoće, znatno više ljubitelja zimskih sportova, naročito mladih, skijalo je ili sankalo na stazama prigradskog skijališta „Javorovača“. Među njima i 35 mališana, polaznika ski kampa koje tradicionalno organizuje uprava tog ski centra.

"Isplatilo se što u prethodnom kišovitom periodu nijesmo prekidali sa radom pa čak i snosili dio troškova naših gostiju. Evo danas razloga da budemo zadovoljni a sudeći po interesovanju slijede dobri skijaški dani. Ambijent je onakav kakav želimo. Neko skija, neko sanka, roditelji brižno prateći mališane takođe uživaju. A interesovanje i najave za naredne dane ulivaju optimizam", kaže direktor Ski centra „Javorovača“ Vuk Popović i izražava ogorčenje zbog alarmantnih i kontraproduktivnih meteoroloških prognoza koje se saopštavaju preko crnogorskih televizija.

Galerija

Bonus video: