Počeo Program stručnog osposobljavanje: 3.452 osoba stiče iskustvo

"Korisnicima Programa devet mjeseci provedenih kod poslodavca se računa kao 12 mjeseci radnog iskustva i kao uslov za polaganje odgovarajućeg stručnog, odnosno državnog ispita"
0 komentar(a)
posao, Foto: Shutterstock
posao, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.01.2016. 14:35h

Program stručnog osposobljavanja osoba sa stečenim visokim obrazovanje počeo je danas.

"Svi visokoškolci koji su dobili priliku da se stručno osposobljavaju počeli su sa devetomjesečnim stručnim osposobljavanjem kod izabranog poslodavca. Za Program 2015/2016 godine poslodavci su iskazali izuzetno veliko interesovanje, što je rezultiralo oglašavanjem preko 9.000 slobodnih mjesta za stručno osposobljavanje. Ukupan broj lica sa stečenim visokim obrazovanjem koji se prijavio za učešće u Programu je 3.713 dok je njih 3.452 dobilo priliku da se stručno osposobljava", navode iz Ministarstva prosvjete.

Program omogućava osobama sa stečenim visokim obrazovanjem, bez radnog iskustva, da tokom devetomjesečnog stručnog osposobljavanja steknu znanja, vještine i kompetencije za samostalno obavljanje posla.

"Korisnicima Programa devet mjeseci provedenih kod poslodavca se računa kao 12 mjeseci radnog iskustva i kao uslov za polaganje odgovarajućeg stručnog, odnosno državnog ispita Poslodavcima ovaj program omogućava da prepoznaju potrebe za određenim kadrom i radno ga angažuju po isteku stručnog osposobljavanja. Tokom devetomjesečnog stručnog osposobljavanja, korisnici imaju naknadu u neto iznosu od 50% prosječne neto zarade u Crnoj Gori", zaključuje se..

Bonus video: