Odluka gradonačelnika Stijepovića: Izmjene DUP-a "Nova varoš"

Izmjenama i dopunama DUP-a obuhvaćeno je područje, koje je ograničeno Ribnicom i Moračom na jugu, odnosno, zapadu, Bulevarom Ivana Crnojevića na sjeveru i ulicom Marka Miljanova na istoku
481 pregleda 1 komentar(a)
Njegoševa ulica, Foto: Luka Zeković
Njegoševa ulica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.01.2016. 20:01h

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović donio je odluku o izradi izmjena i dopuna DUP-a “Nova varoš”, kojom je obuhvaćeno područje od oko 46 hektara.

“Cilj izrade predmetnog Urbanističkog projekta...jeste stvaranje planskih pretpostavki za organizaciju i uređenje datog prostora u skladu sa planiranim sadržajima iz Prostorno-urbanističkog plana Podgorice (PUP), kojim su za ovaj prostor predviđene mješovita namjena, centralne djelatnosti i površine javne namjene”, navodi se u odluci.

Izmjenama i dopunama DUP-a obuhvaćeno je područje, koje je ograničeno Ribnicom i Moračom na jugu, odnosno, zapadu, Bulevarom Ivana Crnojevića na sjeveru i ulicom Marka Miljanova na istoku.

Novac za izradu izmjena i dopuna od 20.000 eura obezbijediće podnosioci inicijative za izmjene DUP-a, kompanije “Zetagradnja”, “Fab live” i Nikola Perović. Oni su, kako se navodi u odluci, 16. decembra 2015. godine Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine podnijeli inicijativu za izradu izmjena i dopuna pomenutog plana.

“Predmetnom inicijativom pomenuta preduzeća su pokazala zainteresovanost da se u skladu sa Zakonom o uređenju prostora i izgradnji objekata sprovede propisana procedura i donese odluka o izmjenama i dopunama DUP-a “Nova varoš”, u skladu sa polaznim opredjeljenjima i smjernicama PUP-a”, piše u odluci.

Slijedi izrada lokalne studije lokacije “Medun-Orljevo”

Stijepović je donio odluku i o izradi lokalne studije lokacije “Medun-Orljevo”, kojom je obuhvaćeno područje od oko 26, 4 hektara.

Cilj izrade studije lokacije je stvaranje planskih pretpostavki za organizaciju i uređenje datog prostora u skladu sa planiranim sadržajima iz PUP-a, kojim su za ovaj prostor predviđene namjene za obradivo zemljište, šumske i površine tehničke infrastrukture. Sredstva za izradu plana i pripremne radove od 15.000 eura, obezbijediće podnosioci inicijative za izradu planskog dokumenta Risto i Nikola Drekalović.

Bonus video: