Promovisan 47. Praznik Mimoze: Okosnica pučke svečanosti

Ni ove godine neće izostati Fešta od mimoze, ribe i vina koja je znala da na hercegnovsku rivijeru u jednom danu “dovede” i 20 hiljada posjetilaca. Po sličnom konceptu biće organizovane i Škveranska fešta jesme, vina, ribe i mimoze u gradskoj luci i Noć ribe i vina u centru grada
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2016. 15:02h

Praznik mimoze koji se u Herceg Novom održava 47 mi put počeće 30 janura Abrumom – ulično scensko-muzičkim performansom koji će biti poziv na cvijetnu feštu.

„Osnovna profilacija „Mimoze“ se bazira na karnevalskim, pučkim, pokladnim svečanostima, prilagođenim turističkim potrebama i duhu današnjeg Herceg Novog. U tom konceptu je u programu ostala elitna kultna manifestacija, starija od same „Mimoze“, Hercegnovski likovni zimski salon“ – kazao je v.d. direktoro „Herceg festa“, Stevan Koprivica na današnjoj press konferenciji . On je istakao da su Opština, Turistička organizacija i „Herceg fest“, kao izvršni producent , odlučili da se vrate izvornom konceptu, uz inovacije prikladne vremenu u kome živimo.

Praznik će svečano biti otvoren 5.februara, kada će karnevalska povorka proći gradom od Igala do trga Nikole Đurkovića , gdje će biti organizovan program uz vatromet, a nakon toga i koncert pjevača Hari Mata Hari.

Ni ove godine neće izostati Fešta od mimoze, ribe i vina koja je znala da na hercegnovsku rivijeru u jednom danu “dovede” i 20 hiljada posjetilaca. Po sličnom konceptu biće organizovane i Škveranska fešta jesme, vina, ribe i mimoze u gradskoj luci i Noć ribe i vina u centru grada. Ove godine i novi program Praznika-Dječija cvijetna povorka, ali i stari: Izložba cvijeća. Biće održana i tri maskenbala, a na onom 20 februara nastupiće Petar Grašo. On će imati i koncert nakon programa Suđenja i spaljivanja Karnevala novskog – Prilično dvolično na glavnom gradskom trgu 21 februara. Posljednji program Praznika mimoze, 27.februara biće Riblja večera na kojoj će goste zabavljati Trio gušti.

U hotelima Palmon Bay i Light House, kao i u Institutu Igalo spremni su za goste koji će u Herceg Novi za vrijeme Poraznika mimoze.

Hercegnovski zimski salon- program starijaidvije godine od Praznika mimoze , a koja je njegov sastavni dio, biće otvoren 4 februara. “To je prilika da se pokažu nove tendencije u savrmenoj umjetnosti”, objasnio je vd.direktor JU Muzej i Galerija Đuro Beli Prijić. Ovogodišnja selektorka je istoričarka umjetnosti Ljiljana Karadžić koja je izabrala 21 autora iz Crne Gore, BIH, Srbije, Makedonije, Hrvatske i Rusije.

U sportskom dijelu Praznika mimoze biće organizovano 13 programa u kojima će učestvovati preko 3.000 takmičara, od koji bi trebalo izdvojiti jedriličarske regate i plivački miting.

Mimoza će koštati 140 hiljada eura , a sva sredsva je obezbijedila je Opština Herceg Novi, bez klasičnih sponzora, kako je to bilo ranijih godina.

Galerija

Bonus video: