Kiša i olujni vjetar ostavili bez struje sela na durmitorskom području

Zbog kvarova na visoko i niskonaponskim dalekovodima i trafostanicama cijelu noć su bez struje bili stanovnici Kovačke doline, Uskoka, Paleža, Podgore,Kočadola, Pitomina i Bosače... Zbog kvara struje nije bilo u Njegovuđi kao ni u cijelim Šarancima. U Šavničkoj opštini struje nijesu imali u Timaru, Slatini, Mljetičku i Dobrim selima
1 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2016. 15:28h

Kiša i olujni vjetar, koji je u ponedjeljak dostizao brzinu od 100 kilometara na sat, pričinio je štete na elektordistributivnoj mreži na durmitorskom području.

Meteorolozi su izmjerili da su protekle noći pala 34 litara kiše po kvadratnom metru.

Zbog kvarova na visoko i niskonaponskim dalekovodima i trafostanicama cijelu noć su bez struje bili stanovnici Kovačke doline, Uskoka, Paleža, Podgore,Kočadola, Pitomina i Bosače.

Zbog kvara struje, tokom noć,i nije bilo u Njegovuđi kao ni u cijelim Šarancima. Kvarovi su tokom prijepodneva otklonjeni i svi potrošači u Šarancima su dobili struju, isto kao i u šavničkim selima Timar, Slatina, Mljetičak i Dobra sela.

Opštinskoj službi zaštite i spašavanja u Žabljaku niko nije prijavljivao štete na imovini. Ipak, bilo je šteta. Od jakog vjetra srušila se građevinska ograda na gradilištu poret šetališta prema Crnom jezeru.

Neposredno preko puta, orkanski udar prevrnuo je metalni kiosk u kome su se tokom ljeta prodvali durmitorski čajevi. Vjetar je otkrio i jedan od pogona pilane „Karapidis bross“ u Njegovuđi.

Galerija

Bonus video: