Bečić: Želim da se mir useli u naša srca

"Još jednom svima želim srećan i blagosloven Božić uz hrišćanski pozdrav: Hristos se rodi! Vaistinu se rodi!"
108 pregleda 17 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 05.01.2016. 15:25h

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti čestitao je Badnji dan i Božić.

"Svim narodima i svim zemljama, a posebno našoj Crnoj Gori, želim da se mir useli u naša srca, da se ljubav umnoži, da se braća izmire i vole, jer gdje su mir i ljubav tu je i sreća i napredak. Hrišćanstvo nam je ostavilo dvije najveće zapovijesti: da volimo jedan drugoga, kao bližnjega svoga i da čuvamo mir među sobom. Što je ljubav prema bližnjima i svima drugima šira, tim je i ljepša. Mi u Crnoj Gori nosimo duboke tragove nezacijeljenih rana izazvane neprekidnim diobama i mržnjom među sugrađanima, zato ovi blagi dani pozivaju na bratsko mirenje i slogu, na umnoženje nesebične ljubavi i svakog dobra, jer dobro nad zlim mora pobijediti, to je vertikala svakog vjerujućeg čovjeka i naše pravoslavne hrišćanske Crkve", navodi se u čestitki Bećića.

Demokratska Crna Gora svojim sloganom "Pobjede, a ne podjele", kako je naveo predsjednik Demokrata, želi da Crna Gora njeguje toleranciju, mir, istinu, pravičnost, jedinstvo i međusobno poštovanje i uvažavanje kao istinske vrijednosti svakog društva.

"Još jednom svima želim srećan i blagosloven Božić uz hrišćanski pozdrav: Hristos se rodi! Vaistinu se rodi!", naveo je Bečić.

Bonus video: