Mandić čestitao božićne praznike

"Siguran sam da ćemo, i pored svih prepreka, mi kao narod i potomci slavnih predaka pronaći pravi put, gradeći bratske odnose sa Srbijom i oslanjajući se na našu istorijsku zaštitnicu Rusiju", rekao je Mandić
9 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.01.2016. 14:23h

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić čestitao je božićne praznike patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitu crnogorsko-primorskom i arhiepiskopu cetinjskom Amfilohiju, episkopu budimljansko-nikšićkom i administratoru eparhije mileševske Joanikiju, episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom Grigoriju i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve uz želju da ih provedu u zdravlju i miru.

On je u čestitkama istakao da "i ovaj Božić dočekujemo sa vjerom u jedinstvo srpskog naroda, jer samo tako, uz podršku provjerenih i iskrenih saveznika i prijatelja, možemo opstati u vremenu kada se sa raznih strana pokušava uništiti suština našeg nacionalnog bića".

Mandić je kazao da smo "duboko svjesni golgote kroz koju prolaze naša Crkva i naš narod u Crnoj Gori.

Naveo je da je jedna od najvećih opasnosti sadržana u Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti, kojim se "pokušava uništiti institucija koja je istorijski i duhovni temelj Crne Gore i izjednačiti sa lažnom crkvom koja širi neslogu i mržnju".

"Narod je pokazao da će se suprotstaviti takvim namjerama vlasti i da neće dozvoliti ponižavanje i poništenje naše tradicije. Siguran sam da ćemo, i pored svih prepreka, mi kao narod i potomci slavnih predaka pronaći pravi put, gradeći bratske odnose sa Srbijom i oslanjajući se na našu istorijsku zaštitnicu Rusiju", rekao je Mandić.

On je podsjetio da "ove godine proslavljamo 100 godina od Mojkovačke bitke koju slavi čitavo srpstvo, a taj datum će najsvečanije biti obilježen u eparhiji budimljansko-nikšićkoj".

"Naši preci su krvlju zapečatili bratstvo između Srbije i Crne Gore i na nama je da budemo dostojni njihove žrtve i ideje", rekao je Mandić.

Bonus video: