Džomić Novu godinu čekao u Splendidu, Šarić u Mediteranu

Za članove Vlade Budva nije bila toliko poželjna ove godine
602 pregleda 240 komentar(a)
Ažurirano: 03.01.2016. 07:55h

I ove novogodišnje noći Budva je pokazala da je epicentar zabave u regionu.

Uz najzvučnija imena domaće i ex jugoslovenske scene, više od 30 hiljada ljudi provodilo se u metropoli turizma tokom novogodišnjih praznika.

Za razliku od prethodnih godina mnoge ličnosti iz kulturnog i javnog života regiona Novu godinu dočekali su na starogradskom trgu. S druge strane, dio javnih ličnosti 2016. godinu dočekao je u nekom od elitnih budvanskih hotela.

Slučajno ili namjerno, ministri iz Vlade Mila Đukanovića, izbjegli su da ovu najluđu noć provedu u Budvi koju mjesecima potresaju tužilačke afere i hapšenja lokalnih funkcionera.

Najbolji pokazatelj toga je nekadašnje stjecište crnogorskog političkog establišmenta - petrovački hotel “Palas”. Godinama unazad, posljednje trenutke stare godine odbrojavali su uhapšeni visoki funkcioner DPS Svetozar Marović sa porodicom, kompletno opštinsko rukovodstvo, brojni ministri, ali i premijer Milo Đukanović.

U “Palasu” je u 2016. godinu, uz pjesme Gorana Karana, Šabana Šaulića, Kolonije, Saše Matića, ušlo oko 700 gostiju, među kojima nije bilo skoro nijednog zvučno imena iz svijeta politike. Među gostima su bili nekadašnji direktor Kliničkog centra Podgorica Milan Mijović, direktor ZIKS-a Miljan Perović, ljekari Nebojša i Sreten Kavarić, hotelijer Žarko Burić, vlasnik “Cijevne komerc” Danilo - Dano Petrović, ali i pojedini advokati.

Zvučnih imena sa crnogorske političke i javne scene nije bilo previše ni među oko hiljadu gostiju bečićkog hotela “Splendid”.

U tom elitnom hotelu staru godinu je ispratio podgorički paroh i i koordinator Pravnog savjeta Mitropolije crnogorsko - primorske Velibor Džomić. On, njegova supruga i djeca, veselili su se uz pjesme Tonija Cetinskog.

U “Splendidu” su bili i ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović, poslanik DPS-a Zoran Jelić i njegova supruga direktorka ZZZCG Vukica Jelić, rektorka Radmila Vojvodić.

Samo stotinjak metara od “Splendida”, u luksuznom “Mediteranu”, uz možda najbolji muzički program u budvanskim hotelima, Novu godinu dočekao je brat optuženog narkobosa Darka Šarića, Duško Šarić, i njegov poslovni partner Jovica Lončar.

Mlađem Šariću i Lončaru sudi se zbog optužbe za pranje oko 19 miliona eura.

Njih dvojicu, i ostale goste hotela u novogodišnjoj noći, zabavljali su Aco Lukas, Željko Bebek i Marina Visković.

Čolu slušali vaterpolisti, Grof i više od dvadeset hiljada gostiju

Na budvanskoj rivijeri najbolji provod bio je na starogradskom trgu, gdje je tokom sve tri večeri bilo više od 20 hiljada posjetilaca.

U novogodišnjoj noći, u kojoj je pjevao legendarni Zdravko Čolić, na trgu su, među brojnim posjetiocima bili i aktuleni trener FK Crvena Zvedza Miodrag - Grof Božović, brojni bivši i aktuleni vaterpolo reprezentativci Srbije, među kojima i golman Slobodan Soro, ali i gradonačelnik Kumanova, producent Nikša Bratoš. Čolića su slušali i nekadašnji direktor Crnogorskog narodnog pozorišta Janko Ljumović, novinarka i književnica Vesna Dedić...

Doček Nove godine u Budvi je protekao bez ijdnog incidenta, a organizacija javnog dočeka Turističku organizaciju i Opštinu Budva koštala je 200.000 eura.

Inspektori Poreske uprave, posjetili su Turističku organizaciju 30. decembra, provjerili sve ugovore o honorarima muzičkih zvijezda koje su dogovorile nastup tokom novogodišnjeg programa, i utvrdili da nije bilo propusta.

Milo u inostranstvu, političari zaobišli Žabljak, Kolašin, Bar...

Prema podacima “Vijesti” premijer Milo Đukanović Novu godinu čekao je u jednoj od država bivše Jugoslavije.

To je, smatraju žabljački ugostitelji, bio i jedan od razloga što su hotele u njihovom gradu ove godine zaobišle poznate ličnosti iz javnog života.

Njih nije bilo ni u Kolašinu.

U Baru, gdje se Nova čekala i na otvorenom, u 2016. je sa građanima i turistima ušao i Zoran Srzentić, predsjednik Opštine Bar.

Koncert na otvorenom organizovan je i u Pljevljima, ali ni tamo nije bilo političara.

U Bijelom Polju veselo je bilo u dvorani u Nikoljcu, gdje su goste zabavljale Ministarke.

Vlahovićeva na koncertu klasične muzike, Lukšić na Džibonijevom

Ministarka nauke Sanja Vlahović 1. januara je u Budvi, uživala u tradicionalnom popodnevnom koncertu klasične muzike Mediteranskog revijskog orkestra.

Njen kolega u Đukanovićevoj Vladi, odlazeći ministar vanjskih poslova Igor Lukšić, prvog uveče u Budvi je slušao koncert fenomenalnog Džibonija.

Među dvadesetak hiljada ljudi, koji su te večeri uživali u glasu Zlatana Stipšića bio je i njegov kolega Sergej Ćetković.

Galerija

Bonus video: