Samardžić: Nastavićemo da izgrađujemo modernu Vojsku

Samardžić je rekao da je Vojska u 2015. uspješno realizovala brojne vježbe i različite sadržaje obuke, da su vojnici ponovo bili na visini zadatka u međunarodnim mirovnim operacijama i misijama
9 komentar(a)
Dragan Samardžić, Foto: Luka Zeković
Dragan Samardžić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.12.2015. 16:41h

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG) Dragan Samardžić kazao je da je siguran sam da će VCG i naredne godine godine nastaviti da unapređuje sposobnosti, izgrađujući modernu Vojsku koja će uspješno odgovoriti savremenim izazovima i biti pouzdan partner saveznicima u NATO.

On je u novogodišnjoj čestitki pripradnicima VCG oda priznanje za posvećenost, profesionalizam i istrajnost u izvršavanju brojnih zadataka koji su pred nas bili postavljeni tokom 2015. godine.

Samardžić je rekao da je Vojska u 2015. uspješno realizovala brojne vježbe i različite sadržaje obuke, da su vojnici ponovo bili na visini zadatka u međunarodnim mirovnim operacijama i misijama.

On je kazao da je VCG bila dobar domaćin brojnim međunarodnim delegacijama i događajima, i da je doprinijela ostvarivanju strateškog cilja Crne Gore – dobijanje pozivnice za članstvo u NATO.

"Siguran sam da ćemo i u sljedećoj godini nastaviti da, sa još većom energijom, dalje unapređujemo naše sposobnosti, izgrađujući modernu Vojsku koja će uspješno odgovoriti savremenim izazovima i biti pouzdan partner našim saveznicima u NATO", kazao je Samardžić.

On je posebno divljenje i vojničko poštovanje iskazao kolegama koji će i ove praznike provesti daleko od svoje zemlje, odvojeni od porodica, izvršavajući najodgovornije zadatake u mirovnim operacijama i misijama širom svijeta.

"Poštovani pripadnici i pripadnice Vojske Crne Gore, drage kolege i koleginice, želim vam puno entuzijazma i dobrih rezultata u izvršavanju zadataka u 2016. godini, kao i mnogo sreće i blagostanja u ličnom i porodičnom životu", poručio je Samardžić.

Bonus video: