Podvožnjak u Sutomoru će završiti do ljeta

Opština Bar je izdala građevinsku dozvolu za radove
156 pregleda 2 komentar(a)
Sutomore, Foto: Radomir Petrić
Sutomore, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 30.12.2015. 15:38h

Radovi na drugoj fazi izgradnje centralne ulice od autobuske stanice do naselja Pobrđe i Rutke počeće u Sutomoru ove sedmice.

Predsjednik Odbora MZ Sutomore-Spič Ratimir-Ratko Vujošević rekao je da su radovi u funkciji što bolje pripreme za novu ljetnju sezonu, do kada bi trebalo da budu i završeni.

"Opština Bar je izdala građevinsku dozvolu za radove čiji je investitor Direkcija za saobraćaj. Riječ je o novom podvožnjaku ispod pruge. Očekujemo i izdavanje građevinskih dozvola za pješačku pasarelu iznad magistrale, kao i za gradnju male marine kod ušća Botuna", rekao je on.

U investicionom programu kreiranom prema planu MZ, za koji je, ističe Vujošević, obezbijeđen novac, nalazi se i nastavak radova na vodovodnom i kanalizacionom sistemu od hotela Ineks do naselja Orovo, odnosno do tunela koji vodi na plažu.

Podvodni kanalizacioni ispust u more biće dužine 1.200 metara, “tako da plaži više neće prijetiti otpadne vode“. Vujošević je rekao i da će biti probijen put pored autobuske stanice preko sadašnje pijace, koji će povezati magistralu sa ulicom koja vodi do hotela Sato, što bi trebalo da rastereti saobraćaj u ljetnjim mjesecima.

"Uredićemo šetalište od "Malibua" do hotela "Sato" koji je inače upravo kategorisan sa četiri zvjezdice i sa čijom upravom odlično sarađujemo u kreiranju ambijenta za još kvalitetniju turističku ponudu Sutomora. Uređenjem trga ispred hotela 'Sato' konačno dobijamo stalnu pozornicu za lokalne fešte kao što je bila ovog avgusta "Spičanska noć", a već od ovog ljeta tu će biti ivođen i dio programa "Barskog ljetopisa"".

Bonus video: