Rada Luković izabrana za predsjednicu Foruma žena SD Tivat

Sastanku su prisustvovali predsjednica Omladine Socijaldemokrata Crne Gore Marija Blagojević, predsjednica Foruma žena SD Podgorica Ivana Raščanin i kordinator SD za Tivat Danilo Orlandić
68 pregleda 1 komentar(a)
Forum žena SD Tivat, Foto: Socijaldemokrate
Forum žena SD Tivat, Foto: Socijaldemokrate
Ažurirano: 29.12.2015. 11:11h

Forum žena Socijaldemokrata Crne Gore osnovao je juče Inicijativni odbor u Tivtu. Za predsjednicu je izabrana Rada Luković, funkciju potpredsjednice će obavljati Ivana Franović, dok je za sekretarku izabrana Lidija Luković.

Sastanku su prisustvovali predsjednica Omladine Socijaldemokrata Crne Gore Marija Blagojević, predsjednica Foruma žena SD Podgorica Ivana Raščanin i kordinator SD za Tivat Danilo Orlandić.

Predsjednik Socijaldemokrata Tivta, Zdravko Mitrović je istakao da su Socijaldemokrate kvalitetnim radom u prethodnom periodu zavrijedili veliku podršku građana Tivta i da je siguran da će biti najprijatnije iznenađenje lokalnih izbora. On je istakao da će Socijaldemokrate biti dio vlasti nakon lokalnih izbora, a siguran je da će članice Foruma žena dati nemjerljiv doprinos ostvarenju toga cilja.

''Vjerujem da će svi odbori Foruma žena svoj rad zasnivati na međusobnoj saradnji i povjerenju svojih članica, koje zaista žele da rade na poboljšanju statusa žena u crnogorskom društvu'', istakla je Ivana Raščanin, dodavši „da će tivatski odbor moći da računa na svesrdnu podršku Foruma žena Glavnog grada i Foruma žena na državnom nivou“.

Danilo Orlandić podsjetio je da su Socijaldemokrate Crne Gore u prethodnom periodu intenzivno radile na uspostavljanju partijske infrastrukture, što je rezultiralo osnivanjem 25 opštinskih odbora u svim crnogorskim opštinama, sa nesumnjivo kvalitetnijim sastavom nego ikad prije i istakao da su i građani Tivta prepoznali istinsku ideju socijaldemokratije i uspješne mlade ljude koji je reprezentuju.

Novoizabrana koordinatorka Foruma žena SD Tivat, Rada Luković je istakla da „želimo i moramo raditi više na iskorjenjivanju i dalje prisutne rodne neravnopravnosti i smanjiti jaz u zastupljenosti žena i muškaraca na rukovodećim pozicijama u lokalnoj zajednici. Cilj je uvesti princip jednakih mogućnosti za žene i muškarce, ali i u javnosti promovisati snažniju ulogu žena u društveno-političkom životu našeg grada. Našim konkretnim aktivnostima, koje već od sjutra počinju, afirmisaćemo vrijednosti humanosti i socijaldemokratije i biti prepoznatljiv akter svih događanja u Tivtu.”

Bonus video: