Pinjatić: Anketa radnika sa političkim potpisom

Pinjatić je “protiv onih koji manipulišu, ucjenjuju i pritiskaju”, a kaže da navija za one koji savjesno i profesionalno rade
10 komentar(a)
Damir Pinjatić, Foto: Siniša Luković
Damir Pinjatić, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 28.12.2015. 16:59h

Direktor Aerodroma Tivat Damir Pinjatić zatražio je od dijela nezadovoljnih radnika da saopšte kojoj političkoj stranci pripadaju.

Dio zaposlenih žalio se zbog navodnog Pinjatićevog mobinga direktoru Aerodroma Crne Gore Milovanu Đuričkoviću (Socijaldemokrate), tražeći od njega da ih zaštiti.

“Ukoliko ovo nema političku konotaciju postaviću nekoliko pitanja. Kako je moguće da su dominatna većina malog broja potpisnika ove ankete zaposlenici jedne aerodromske službe? Da li su oni članovi bilo koje političke stranke i ako jesu koje? Da li su šefovi te službe članovi bilo koje političke stranke i ako jesu da li je to ona ista iz prethodnog pitanja? Ukoliko se pokaže da su i zaposleni i šefovi jedne aerodromske službe koji su dominantno potpisali navedenu peticiju, članovi iste političke stranke, ja ih javno pitam gdje su bili noć prije početka anketiranja radnika na Aerodromu?“, saopštio je Pinjatić, reagujući na tekst “Radnici tvrde da ne vode politički rat“.

On je odbacio tvrdnje da je na bilo koga od radnika vršio pritisak i da je mržnja za koju su ga prozvali “ osjećaj koji nikada nije bio nešto što se moglo povezati sa mnom ili bilo kim iz moje porodice“.

“Zbog mojih kolega, želim javno saopštiti da nikada nisam niti jednim svojim gestom, činjenjem ili nečinjenjem ugrozio lično dostojanstvo i profesionalni integritet bilo kojeg zaposlenog na Aerodromu“.

On je istakao da je “protiv onih koji manipulišu, ucjenjuju i pritiskaju, onih koji zakulisnim radnjama i manipulacijama žele sebi omogućiti nezaslužene privilegije”.

“Navijam za one koji rade, koji svojim savjesnim pristupom poslu i profesionalnim angažmanom najviše doprinose da ovaj kolektiv raste iz godine u godinu. Upravo organizatori ove ankete omogućili su mi da vidim ko su ti za koje ja navijam. Sa ponosom mogu reći da je to više od 90 odsto našeg kolektiva. Hvala im na tome“.

Pinjatić se izvinio svim zaposlenim na Aerodromu, “zato što su uvučeni u nešto što im uopšte nije potrebno“. „Svima nama potreban je mir, koncentracija i snaga za poslovne izazove koji nas očekuju u 2016.”.

Bonus video: