OSA započela susrete sa studentima evropskih univerziteta

"Nadam se da Crna Gora ide putem demokratizacije, poštovanja ljudskih prava i sloboda, a na prvom mjestu međuvjerskih uvažavanja i poštovanja”, kazao je Raičević
85 pregleda 0 komentar(a)
Vladan Raičević, Rim, Foto: Privatna arhiva
Vladan Raičević, Rim, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 28.12.2015. 14:58h

Omladinsko Studentska Asocijacija Crne Gore (OSA) je u decembru otpočela međunarodne susrete sa studentima najeminentnijih evropskih univerziteta, a predsjednik OSA-e je Vladan Raičević je bio gost Univerziteta “Gregorijana” iz Rima.

Pored obilaska zdanja pomenutog fakulteta, kao i upoznavanja sa nastavnim programom i pravilima studiranja, naročito iz oblasti filosofije, studenti su obišli i znamenita mjesta "vječnog grada", kao i Vatikan.

“Glavna tačka dijaloga bila je pojam slobode i demokratije kao i unapređenje aktivnijeg uključivanja studenata u društveni život jedne države. Nadam se da Crna Gora ide putem demokratizacije, poštovanja ljudskih prava i sloboda, a na prvom mjestu međuvjerskih uvažavanja i poštovanja”, kazao je Raičević.

Istakao je zadovoljstvo zbog uspostavljene međunarodne saradnje čime, i kazao da studentska sloboda ne poznaje granice.

“Samo kada izađemo iz okvira svakodnevnice koja nas okružuje tek tada uviđamo da upravo ta sloboda čeka mlade ljude. Akademske slobode su uslov mogućnosti razvoja demokratskog društva, političke kulture i duha tolerancije kako bi mogli egzistirati, što je jedan osnovni ljudski potencijal koji se mora iskoristiti”, poručio je Raičević.

Bonus video: