Ministar uručio nagrade pobjednicima literarnog konkursa

Bošković je čestitao Jani, Davidu i Vahidu na osvojenim nagradama i pohvalio njihov talenat istakavši da vjeruje da će porasti u ozbiljne pisce koji će svojom riječju ostaviti dubok trag u crnogorskoj književnost
148 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Bošković, Jana Radunović, David Vuković,i Vahid Alibašić, Foto: Ministarstvo prosvjete
Predrag Bošković, Jana Radunović, David Vuković,i Vahid Alibašić, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 28.12.2015. 14:08h

Ministar prosvjete Predrag Bošković dodijelio je danas nagrade učenicima Jani Radunović, Davidu Vukoviću i Vahidu Alibašiću, koji su pobijedili na literarnom konkursu na temu „Kako nauka može da napravi ovaj svijet ljepšim mjestom za život“.

Konkurs je organizovalo Ministarstvo prosvjete povodom 70 godina od osnivanja UNESCO-a.

Pored prvorangiranih učenika nagrađeni su i njihovi mentori Mileva Žugić, Vesna Latković i Snežana Pejović, kojima su dodijeljene pohvale i kompleti knjiga, kao i osnovne škole, učesnice literarnog konkursa, kojima su dodijeljene pohvale.

“Bošković je čestitao Jani, Davidu i Vahidu na osvojenim nagradama i pohvalio njihov talenat istakavši da vjeruje da će porasti u ozbiljne pisce koji će svojom riječju ostaviti dubok trag u crnogorskoj književnosti. On je rekao da su njih troje dokaz da Crna Gora ima izuzetno talentovanu djecu i da je cilj obrazovnog sistema da ovakve talente nagradi i podstakne na dalje stvaranje,” navodi se u saopštenju.

Radovi se mogu preuzeti na sajtu Ministarstva prosvjete.

Bonus video: