Dječiji doček Nove godine u Kotoru

Srećan kraj Novogodišnje bajke obezbijediće Djeda Guliver, džinovski Djeda Mraz, visok 13 metara koji će ispred Glavnih gradskih vrata djeci podijeliti više od 1.000 paketića
85 pregleda 0 komentar(a)
Kokor praznici, Foto: Luštica Bay
Kokor praznici, Foto: Luštica Bay
Ažurirano: 28.12.2015. 08:45h

U okviru podrške zajednici, kao poklon najmlađim stanovnicima i gostima Tivta, Kotora i Boke, Luštica Bay sponzorisaće svaki segment cjelodnevnog programa za djecu pod nazivom “Novogodišnja bajka - doček za djecu Nove 2016”.

Cjelodnevni spektakl odvijaće se od 11 do 22 časa u srijedu, 30. decembra, na pet lokacija u Kotoru, gdje će biti priređene predstave, koncerti, filmske projekcije kao i humanitarni novogodišnji bazari sa željom da zajedničkim idejama dječiji osmjesi i radost budu zapamćeni. Brojna iznenađenja, spektakularni lajt šou, džinovski Djeda Mraz, paketići, desetak irvasa i 50 liliputanaca učiniće djeci nezaboravnim ispraćaj stare godine, saopšteno je iz kompanije “Luštica Development”.

“Ovo je najbolji način da završimo godinu, tako što ćemo donijeti radost djeci,” kazala je Nevin Kautri, direktorka marketinga u toj kompaniji koja gradi kompleks Luštica Bay u Krtolima kod Tivta.

Organizatori programa su Turistička organizacija Kotor, Opština Kotor, Fondacija kotorskog festivala pozorišta za djecu i NVU “Karampana”.

“Na naše veliko zadovoljstvo, Luštica Bay sponzoriše svaki od navedenih segmenata i na taj način pruža veliki doprinos u razvoju programa humanitarnog karaktera koji je od izuzetne važnosti za zajednicu,” istakla je Vanja Petrović iz TO Kotor.

“Novogodišnja bajka” zamišljena je kao velika pozornica lijepih želja i čestitki za zdravlje i veselu novu godinu, namijenjenih u prvom redu najmlađima. Takve želje naprije će malim pacijentima dječjeg odjeljenja Opšte bolnice Kotor isporučiti 'Djeda Mraz u bolnici', kroz pozorišnu predstavu glumca i pjesnika Dejana Đonovića. Tradicionalni humanitarni Novogodišnji bazar okupiće vrijedne kreativne mališane iz vrtića i škola iz Kotora i Tivta, kao i Resursnog centra za sluh i govor. Prodajom rukotvorina koje su osmislili uz pomoć učitelja i nastavnika, pomoći će drugarima kojima je takva podrška neophodna.

Humanitarnim hepeningom koji je namijenjen djeci sa posebnim potrebama “Pričaj mi bajku”, mališani će uputiti poruku da ne mogu postati veliki ljudi ukoliko ne poštuju različitosti. Program se održava uz podršku Udruženja djece sa posebnim potrebama “Mali veliki korak”. Srećan kraj Novogodišnje bajke obezbijediće Djeda Guliver, džinovski Djeda Mraz, visok 13 metara koji će ispred Glavnih gradskih vrata djeci podijeliti više od 1.000 paketića.

Inače, kroz akcije društveno odgovornog poslovanja Luštica Bay ove godine je obezbijedila oko 200.000 eura za podršku lokalnoj zajednici.

Bonus video: