Fešta u Starom Baru: Cijedili plodove i sa Stare masline

Na degustaciji je bilo više od 20 uzoraka vrhunskih maslinovih ulja, mahom monosortnih, a ekskluzivitet je bilo ulje od plodova ubranih sa legendarne Stare masline na Mirovici, zvanično stare 2240 godina
0 komentar(a)
Maslinarska fešta, Bar, Foto: Radomir Petrić
Maslinarska fešta, Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 28.12.2015. 08:30h

Stari Bar je juče i prekjuče bio domaćin nove maslinarske fešte, kakva do sada nije organizovana u Crnoj Gori.

Slow food restoran “Kaldrma“ i Društvo maslinara Bara, uz podršku stručnjaka sa Biotehničkog fakulteta iz Podgorice, priredili su žurku u slavu djevičanskih maslinovih ulja iz Italije, Istre, Dalmacije, Boke, Bara i Ulcinja.

“Ovo je prva manifestacija te vrste u Crnoj Gori i veoma smo zadovoljni odjekom, bilo je puno ljudi, svi su imali samo riječi hvale”, kazao je za „Vijesti“ predsjednik Društva maslinara Bara Ćazim Alković.

Na degustaciji je bilo više od 20 uzoraka vrhunskih maslinovih ulja, mahom monosortnih, a ekskluzivitet je bilo ulje od plodova ubranih sa legendarne Stare masline na Mirovici, zvanično stare 2240 godina.

Za sve posjetioce domaćini su pripremili i fažol - pasulj kuvan na ekstra djevičanskom maslinovom ulju, a za desert su služeni kolači iz čuvene starobarske poslastičarnice “Karađuzović”, takođe spremljeni na maslinovom ulju.

Bonus video: